Onkruid tussen de tegels

Onkruid houdt helaas geen rekening met jouw mooie terrastegels en groeit gemakkelijk tussen de tegels door. Onkruid kan ervoor zorgen dat jouw met zorg aangelegde terras verzakt of scheef komt te staan en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Heb je last van onkruid tussen je tegels? Ontdek op deze pagina onze handige tips en producten om onkruid tussen de tegels te voorkomen en te bestrijden.

Oorzaken onkruid tussen de tegels

Hoe meer tegels je in je tuin hebt, hoe lastiger regenwater kan weglopen. En hoe meer water er in je tuin blijft staan, hoe sneller er onkruid en mos zal groeien. We raden dan ook aan om maximaal 40% van je tuin te beleggen met tegels en de overige 60% van je tuin bestaat idealiter uit gazon, planten of grond/halfverharding. 

Onkruid tussen de tegels verwijderen

Spot je onkruid tussen je terrastegels? Wacht dan niet te lang met verwijderen.

Hoe groter de plant, hoe langer en sterker de wortels en hoe lastiger het is om het onkruid uit de grond te verwijderen. De diepe wortels breken vaak af als je aan de plant gaat trekken, wat betekent dat je binnen een mum van tijd weer last hebt van aangegroeid onkruid. Trek dus regelmatig het onkruid tussen de tegels vandaan, om te voorkomen dat de wortels in de grond achterblijven.

Een andere manier om onkruid tussen de tegels te verwijderen is door een beetje kokend water over de tegels te gieten. Het onkruid komt hierdoor goed los en is makkelijker te verwijderen.

Het is ook nog altijd mogelijk om gebruik te maken van een onkruidborstel. Houd er wel rekening mee dat dit enige tijd in beslag neemt, maar elke mogelijke vorm van schade aan je terrastegels wordt hierdoor wel voorkomen.

Onkruid bestrijden

Welke oplossing je ook gebruikt, het is altijd belangrijk om onkruid zo snel mogelijk te verwijderen. Verwijder daarbij niet alleen de plantjes die boven de tegels uitsteken, maar ook de wortels uit de grond. Alleen op deze manier zorg je ervoor dat je niet vaak onkruid hoeft te wieden. Dit geldt ook voor onkruid tussen halfverhardingen zoals grind en schelpen. Benieuwd welke Pokon producten helpen bij het verwijderen van onkruid?

Pokon Tegen Onkruid Spray 
De Pokon Tegen Onkruid Spray bestrijdt alle soorten onkruid en werkt zeer snel. Na 1 uur zie je al zichtbaar resultaat! De spray is biologisch afbreekbaar in de bodem en kan gebruikt worden tegen onkruid tussen de tegels, open verhardingen zoals grind en schelpen, gesloten verhardingen zoals beton, in de moestuin of border.

Pokon Tegen Onkruid Concentraat 
Pokon Tegen Onkruid Concentraat is op basis van nonaanzuur, een verantwoord alternatief voor glyfosaat, wat de meeste onkruidverdelgers bevatten. Let op: het concentraat mag alleen gebruikt worden op halfverhardingen zoals grind of schelpen.

Onkruid tussen tegels voorkomen

Helaas kun je onkruid tussen tegels nooit helemaal voorkomen, onze tips:

  • Regelmatig vegen en schoonmaken van tegels verstoort de onkruidgroei.
  • Maak gebruik van onkruidwerend voegzand of voegmortel. Dit laat water door, maar geeft onkruid geen plaats om te groeien.
  • Zorg voor een goede afwatering of verplaats het terras. Als de tegels lange tijd nat blijven, groeit onkruid en mos sneller.

Dit heb je nodig:

filter%5Btags.tag%5D=terras-onkruid-tussen-de-tegels&filter%5Bactive%5D=1