Groen doet je goed!

Over Pokon

Talloze onderzoeken tonen aan dat mensen die in een groene omgeving wonen en veel buiten zijn, zich gezonder voelen en minder vaak naar de dokter gaan. Zelfs een klein beetje groen kan al een groot verschil maken. Groen helpt je hersenen beter informatie te verwerken en bevordert herstel bij stress en ziekte.

Daarom is het belangrijk om van het groen om je heen te genieten. Of het nu gaat om het verzorgen van je tuin, het zien van de eerste bloesem aan de bomen, of het ruiken van vers gemaaid gras – wie intens geniet, is gelukkiger.

Bij Pokon zien we het als onze verantwoordelijkheid om mensen te helpen gezond en gelukkig te blijven door hen te verbinden met de natuur. We dragen actief bij aan meer groen in Nederland, of dat nu in steden, tuinen, huizen, op balkons of op tafels is.

Groen voegt iets wezenlijks toe aan het dagelijks leven. Door goed voor je groen te zorgen, zorgt het groen nog beter voor jou. Groen doet je goed!

 

Onze kernwaarden:

Expert

Positief

Motivator

Pokon voedingskegels

Het groene flesje met de gele dop!

Het groene flesje met de gele dop. Bij bijna iedereen thuis vind je wel zo’n flesje. Niet zo vreemd, want Pokon bestaat al sinds 1929! Herman Pieter Bendien ontwikkelde toen namelijk samen met toenmalige Rijkstuinbouw consulent ir. Bloemsma de eerste Pokon formule. Wist je dat het eerste Pokon product de plantenvoeding Pokon poedervorm was?

Dit brengt ons ook gelijk naar het ontstaan van de naam Pokon. Pokon poedervorm heeft namelijk de scheikundige samenstelling P2O5-K2O-N2. Zie je het al staan?
 

Pokon voedingskegels

Alles wat je aandacht geeft groeit

Niet alleen onze geliefde planten groeien met Pokon. Ook Pokon zelf is door de jaren heen veel gegroeid. Het begon allemaal met één product: plantenvoeding in poedervorm. Nu hebben we een volledig assortiment voor de verzorging van zowel binnen- als buitenplanten.

Ons assortiment is ingedeeld op de klus. Wij onderscheiden namelijk 5 klussen waar je mee aan de slag kunt gaan: moestuin, gazon, border, plant in pot en kamerplanten. Dit zie je terug op verpakkingen, maar ook in winkels. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk het juiste product vinden voor jouw klus.
 

Lief voor de wereld

Met alle verschillende typen voeding en potgrond bieden wij de benodigdheden om zo lief en goed mogelijk voor onze planten te zorgen. Onze ambitie is dan ook om Nederland te vergroenen. Maar naast het bieden van de juiste producten is er natuurlijk meer om de wereld mooier, groener en beter mee te laten bloeien.

Onze potgrond bijvoorbeeld is RHP gecertificeerd. Dit betekent dat het potgrond van hoge kwaliteit is. Daarnaast bevat de potgrond de benodigde voedingsstoffen om jouw planten een goede start te geven. En wat dacht je van de graszaden, bodemverbeteraars en bodembedekkers?

Doordat we steeds vaker te maken krijgen met extreme droogte en hevige regen is het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat de bodem in bijvoorbeeld onze tuin goed zijn. Een luchtige grond met een rijk bodemleven en de juiste bodembedekker zorgt ervoor dat vocht beter door de grond wordt opgenomen en vastgehouden. Hier hebben onze planten (en het klimaat) profijt van!
 

Pokon Waterproof bodembedekker
Download nu

Gazongids

De geur van vers gemaaid gras en zingende vogels. Het sproeien van het gras en het voldane gevoel van een strakke grasmat. Geniet van je gazon! Doe het zoveel je kunt.

Met in deze editie o.a

Verbeter je gazon met kalk
Waarom is kalk goed voor je gazon en wanneer moet je het strooien?

Je gazon gezond en sterk houden met gazonmest
Waarom en wanneer bemest je het gazon? En welke producten gebruik ik?

Pokon Plantversterker
Een nieuwe toevoeging aan de gazon meststoffen die je gazon gezond en sterk maakt.