Zijn de bladeren van jouw kamerplanten en tuinplanten beschadigd en ontdek je kleine, witte motjes op je planten? Dan is de kans groot dat je last hebt van witte vliegen!

Ontdek onze handige tips en producten om witte vliegen in huis en tuin te voorkomen en te bestrijden.

Wat is een witte vlieg?

De witte vlieg wordt ook wel de motluis genoemd. Het lijfje is slechts 2 tot 3 mm groot, maar dankzij de grote, transparante of witte vleugels is de witte vlieg goed te zien.

De witte vlieg vind je vaak terug aan de onderkant van bladeren van planten, waar ze hun eitjes achterlaten. Dankzij hun toxische speeksel en de kleverige afscheiding die ze produceren, beschadigen ze de bladeren van jouw kamerplanten en tuinplanten. De witte vlieg leeft in grote groepen samen en kan daardoor jouw plant volledig beschadigen.

Witte vlieg biologisch bestrijden

Gebruik de producten van Pokon om witte vlieg te bestrijden. Je hebt een aantal opties waar je uit kunt kiezen.

Pokon Bio Tegen Insecten Spray (800ml)
De Pokon Bio Tegen Insecten Spray is 100% biologisch en is geschikt om witte vliegen binnen en buiten te bestrijden. Spray op je kamerplant of tuinplant en je zult al snel effect merken!

Pokon Bio Tegen Insecten Concentraat (200ml)
Het Pokon Bio Tegen Insecten Concentraat moet je in tegenstelling tot de spray eerst mengen met water. Het concentraat is 100% biologisch en is geschikt om witte vliegen binnen en buiten te bestrijden.

Hardnekkige witte vliegen
Heb je buiten een hardnekkige witte vliegen plaag? Dan kun je ook Pokon Tegen Hardnekkige Insecten spray of concentraat overwegen. Heb je binnen een hardnekkige bladluizenplaag? Dan kun je ook kiezen voor Pokon Bio Tegen Hardnekkige Insecten concentraat of spray.

Witte vliegen bestrijden en voorkomen

Er zijn een aantal oplossingen dat je in kunt zetten om witte vliegen te bestrijden.

  • Onderneem meteen actie: de witte vlieg verspreidt zich enorm snel, dus hoe eerder je actie onderneemt, hoe beter.
  • Andere insecten (tuin): er zijn insecten die dol zijn op witte vliegen en jou graag een handje helpen om deze vliegjes te bestrijden. De sluipwesp is er daar één van en kun je aantrekken door bijvoorbeeld dille of goudsbloemen naast jouw beschadigde plant te zetten of een stapel dood houtafval in de tuin te plaatsen.
  • Bladeren weghalen (tuin/huis): spot je de eitjes van de witte vlieg op de bladeren? Haal waar mogelijk de bladeren weg en geef de eitjes geen kans om uit te komen.
  • Versterk je planten: geef je planten de juiste voeding en potgrond. Zo worden ze meer weerbaar tegen plagen en ziektes.

Producten

Lukt het niet om van de witte vliegen plaag af te komen met bovenstaande tips? Gebruik dan de producten van Pokon om witte vlieg te bestrijden.

filter%5Bactive%5D%5B%5D=1&filter%5Btags.tag%5D=witte%20vlieg