De bloedluis kan op zowel jouw binnenplanten als tuinplanten zitten. Dit kleine beestje veroorzaakt veel schade aan planten en kan het beste snel verwijderd worden. Lees verder om te ontdekken hoe je de bloedluis herkent en wat je kunt doen om hem te bestrijden.

Over de bloedluis

Bloedluizen zijn kleine, roodbruine bladluizen die aardig wat schade aan jouw planten kunnen aanrichten. Net als de galmijt veroorzaakt de bloedluis knobbels op bladeren. De luizen zijn bedekt met witte wasdraden en zuigen het sap uit de planten. De afscheiding van de witte wasdraden start in mei en gaat door tot juli. Rond augustus, wanneer het warmer en droger wordt, vermindert de aantasting van de bloedluis. De beestjes komen af op bestaande wonden en nieuwe scheuten op de plant. Op de aangetaste plekken ontstaan knobbels die ook wel bloedluiskanker worden genoemd. Om de schade aan jouw planten te beperken, kun je deze beestjes dus het beste snel aanpakken.

Wat kun je zelf doen?

Je kunt een aantal dingen zelf proberen om de bloedluis te bestrijden. Net als bij de groene en zwarte bladluis, is het gebruik van de juiste potgrond belangrijk om de weerstand van jouw plant te verbeteren. Wanneer de plant gezonder is, zal de bloedluis minder snel worden aangetrokken tot de stengels en bladeren. Je kunt de bloedluis daarnaast proberen weg te jagen door sterk geurende kruiden rondom de aangepaste plant neer te zetten. Knoflook kan hier bijvoorbeeld van dienst zijn.

Toch last van de bloedluis?

Lukt het niet om de bloedluis te voorkomen of weg te jagen met geurende planten? Kies dan voor een goed bestrijdingsmiddel. De Pokon Bio Tegen Insecten Spray is 100% biologisch en is geschikt om bloedluis binnen en buiten te bestrijden. Spray op je kamerplant of tuinplant en je zult al snel effect merken! Heb je een hardnekkig probleem in huis? Pokon Bio Tegen Hardnekkige Insecten Spray is geschikt voor kamerplanten.

externalId=pokon-sub-domein-template-1.2.1.3.2&filter[active]=1&filter[category]=/Probleemoplosser