Schuimbeestje

Ontdek je slijmerige schuimhoopjes die aan je planten kleven? Dan is de kans groot dat je last hebt van het schuim/spuugbeestje. In het schuim zit altijd een onvolwassen schuimcicade van 5 tot 7 mm. Net als de bladluis, zuigt dit beestje het plantensap uit de jouw planten, wat schade kan veroorzaken.

Wat is het Schuimbeestje?

Het Schuimbeestje, ook wel Spuugbeestje, vind je voornamelijk in de lente tussen de bladeren en takken van jouw beplanting. Hij heeft zijn naam te danken aan het feit dat, wanneer hij nog een larve is, het lijkt alsof iemand met zeepsop jouw planten schoon heeft proberen te maken. Maar middenin de kleine bolletjes schuim op jouw planten zit een lichtgroen/geelkleurig beestje. De larves van de Schuimbeestjes gebruik het schuim als een cocon om zichzelf te beschermen.

Schade aan jouw planten

De larves veranderen in een korte tijd in een volwassen Schuimbeestje en bevinden zich dus niet lang op jouw planten. Toch kan dit beestje wel schade aanrichten. De larven zuigen het sap van jouw planten uit de bladeren en stengels. Dit kan vervorming en vergeling van de planten als gevolg hebben. Daarom gaat de voorkeur naar het snel aanpakken van de Schuimbeestjes.

Schuimbeestjes bestrijden

Het zijn dus met name de larves van de Schuimbeestjes die schade aan kunnen richten. Na de lente zul je weinig tot geen last meer van deze beestjes hebben. Ondertussen kun je zo proberen aan te pakken door bijvoorbeeld een krachtige waterstraal op jouw planten te zetten. Je kunt de beestjes ook met de hand uit het schuim trekken, maar dit is wel veel werk.

Plantkuur

Om de larves van de Schuimbeestjes tegen te gaan, kun je gebruik maken van Pokon Bio Bladinsecten Capsules. Hiermee verander je de smaak van de planten, waardoor de kleine beestjes niet meer worden aangetrokken door het sap. Deze capsules gebruik je gemakkelijk door ze in een klein gaatje in de grond naast de plant te stoppen. Vul het gat vervolgens met water en maakt deze dicht.

externalId=pokon-sub-domein-template-1.2.1.3.2&filter[active]=1&filter[category]=/Probleemoplosser