Juridisch
Heb je verder nog vragen over onze voorwaarden? Neem dan gerust contact met ons op via de klantenservice
Juridisch

Retourvoorwaarden

We hopen natuurlijk dat je tevreden bent met je bestelling. Mocht (een deel van) je bestelling toch niet aan je verwachtingen voldoen, dan mag je de koopovereenkomst binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling herroepen.

Retourprocedure

Je hebt het recht binnen 14 dagen zonder opgave van reden je bestelling (of een deel daarvan) te retourneren. Deze periode gaat in op de dag dat je pakketje door jou, of namens jou, in ontvangst is genomen. Dit gaat als volgt:

  1. Retour aanmelden: Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst via ons contactformulier of e-mail naar consumenten@pokonevergreen.nl aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Je kunt ook het Europees modelformulier voor herroeping invullen en per e-mail of per post naar ons opsturen. Dit formulier is niet verplicht. Vervolgens heb je 14 dagen om de producten te retourneren. Het is ook mogelijk om zonder voorafgaande mededeling je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt.
  2. Verzendkosten en verantwoordelijkheid: Na het aanmelden van je retour/herroeping, ontvang je van ons een e-mail met verdere informatie. Je hebt vanaf dan 14 dagen de tijd om het artikel naar ons op te sturen. De retourzending dient voldoende gefrankeerd te worden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending en de kosten hiervan.
  3. Terugbetaling: Wanneer wij je pakket in ontvangst hebben genomen, ontvang je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, als je jouw gehele bestelling retourneert/herroept alle betalingen (inclusief leverkosten) terug via de door jouw gekozen betaalmethode tijdens het plaatsen van de bestelling. Indien je een deel van je bestelling retourneert/herroept, dan worden de kosten van levering niet teruggestort. Indien het product beschadigd of niet volledig is, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Uitzonderingen retourneren

Pokon Powerplant of Pokon Aaltjes kunnen helaas niet geretourneerd worden. Planten zijn levende goederen en kunnen na heen en weer transport + kort verblijf in jouw woning schade op lopen. Deze schade kan direct zichtbaar zijn, maar ook pas later uiten. Hierdoor kunnen wij deze Pokon Powerplant niet meer met dezelfde kwaliteitsgarantie verkopen. Pokon Aaltjes dienen gekoeld bewaard te worden en kunnen maar een aantal dagen zonder koeling. Tijdens een ongekoelde heen en weer reis zullen helaas teveel aaltjes sterven en kunnen wij het product niet opnieuw meer verkopen.

Adres voor retourzendingen

Pokon Evergreen B.V.
Dynamostraat 22
3903LK Veenendaal

Groeigarantie Powerplanten

Pokon Powerplanten zijn sterke, kwalitatieve planten. Op iedere plant geven wij daarom 3 maanden Pokon Groeigarantie. Dit betekent dat als je plant ondanks al onze tips & tools binnen 3 maanden het niet goed doet, je van ons een nieuwe plant krijgt.

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten, zoals de powerplanten, geldt ook een aanvullende garantie: groeigarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Ben je niet tevreden met je aankoop? Neem dan contact met ons op via: