Mieren bestrijden

Krioelt het van de mieren in jouw gazon, tuin, onder de tegels of in huis? Ondanks dat mieren voor de natuur heel nuttige dieren zijn, sta je er niet om te springen als je 1 of meerdere mierennesten in huis of in de tuin ontdekt. Ontdek wat de oorzaak is en hoe je mieren weg kunt houden en/of bestrijden.

Oorzaak mieren

Er zijn verschillende soorten mieren waar je last van kunt hebben. Om mieren aan te pakken, is het belangrijk om eerst terug te gaan naar de oorzaak van het probleem. Waar komen die mieren vandaan? Mieren zijn harde werkers en zijn de hele dag bezig om voedsel te zoeken. Ze worden gelokt door etensresten (het liefst zoetigheden!) en verplaatsen dit vervolgens door hun ondergrondse gangen naar het mierennest.

Mieren voorkomen

Of je nu last hebt van mieren in huis of in de tuin: onderstaande tips kun je toepassen om overlast van mieren te voorkomen.

  • Koperen draadjes of muntstukken neerleggen: mieren houden niet van een koperen ondergrond. Span een koperdraad om de rand van je terras of leg wat koperen muntjes bij de ingang van het mierennest neer om mieren weg te houden van de tegels.
  • Specerijen & kruiden neerzetten: mieren mogen dan wel dol zijn op zoete geuren, ze hebben een hekel aan sterke geuren zoals lavendel, basilicum, kaneel, azijn of nootmuskaat. Zet kruidenplantjes of open potjes met specerijen neer om mieren weg te houden.
  • Ruim zoete etenswaren op: snoep, fruit, stroop… mieren zijn dol op zoete etenswaren. Ruim deze zoveel mogelijk op in afgesloten kasten en voorkom etensresten in de tuin of op je terras.

pillar-mieren-extra

Verantwoord bestrijden

Wordt de overlast van mieren te groot? Je kunt hier op een verantwoorde manier iets aan doen. Pokon heeft twee handige producten om mieren en mierennesten op een natuurlijke wijze te bestrijden. De mierenproducten zijn het hele jaar door te gebruiken, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Pokon Tegen Mieren Korrels (250 gram of 400 gram)

Met Pokon Tegen Mieren Korrels bestrijd je mier en nest eenvoudig en snel. Strooi de korrels op het mierennest om de mieren direct te bestrijden. Loslopende mieren die in aanraking komen met de korrels, nemen het middel mee het nest in, waar vervolgens de hele mierenkolonie bestreden wordt.

Pokon Tegen Mieren Lokdoos (2 stuks)

De Pokon Tegen Mieren Lokdoos is ideaal als het mierennest lastig te signaleren is. Zet de lokdozen neer op plekken in huis waar je mieren hebt gespot of buiten op een harde ondergrond. De stof nemen mieren ook mee terug in het nest waardoor direct het hele nest bestreden wordt. De werking van de lokdozen blijft één maand actief.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.