Japanse duizendknoop

Japanse duizendknoop, ook wel fallopia japonica,  is een zeer hardnekkig onkruid en wordt dan ook tot één van de meest invasieve soorten gerekend. Dit zorgt ervoor dat dit onkruid dan ook veelal gevreesd is onder tuinierders. Je kunt het beste harde maatregelen nemen tegen de Japanse duizendknoop. Lees verder voor onze tips om de Japanse duizendknoop te bestrijden.

Wat is Japanse duizendknoop?

De Japanse duizendknoop is erg lastig weg te krijgen als deze zich eenmaal heeft gevestigd. Door de sterke groei van de duizendknoop worden andere planten verdrongen en krijgen zij geen ruimte meer om te groeien. De wortels zijn zelfs zo sterk dat ze schade kunnen veroorzaken aan gebouwen en wegen. De plant kan tot drie meter hoog worden en de wortels tot een halve meter diep. Neem daarom snel maatregelen als je dit onkruid in je tuin hebt gezien. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het is om van de Japanse duizendknoop af te komen. Japanse duizendknoop herken je aan de bamboeachtige stengels en vrij grote ovale puntige bladeren. In augustus en september draagt dit onkruid witte bloemen.

Wat kun je zelf doen?

De Japanse duizendknoop is lastig te bestrijden, maar er zijn een paar dingen die je zelf kunt proberen. Knip de stengels meerdere keren per groeiseizoen af om de plant zo te verzwakken. Probeer daarnaast de uitlopers goed te verwijderen door de wortels uit te graven, zodat er niks van de wortel achterblijft. Wanneer er wel iets achterblijft, krijgt de Japanse duizendknoop de kans om weer terug te groeien. Ook kan het helpen om het onkruid af te dekken. Herhaal het afknippen, uitgraven en afdekken zodat het onkruid uitgeput raakt. Lukt het niet te duizendknoop goed te verwijderen? Neem dan contact op met een hovenier of een aannemer.

Japanse duizendknoop bestrijden

Je zult merken dat het lastig om de Japanse duizendknoop volledig uit te graven en dat deze weer snel terugkomt. Je kunt dan ook het beste een onkruidverdelger gebruiken. Maak gebruik van de Pokon Tegen Onkruid Spray om alle bovengrondse delen van de Japanse duizendknoop snel en effectief te bestrijden. Gebruik deze spray tussen de bestrating, beplanting en in de moestuin. Heeft de duizendknoop zich al verspreid over jouw tuin? Kies dan Pokon Tegen Hardnekkig Concentraat om het onkruid mee te bestrijden. Dit middel is geschikt voor onverharde terreinen.

Dit heb je nodig:

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Btags.tag%5D=japanse%20duizendknoop