Wanneer je last hebt van tripsen op jouw planten, kun je deze het beste snel aanpakken. Tripsen kunnen namelijk aardig wat schade aan jouw planten aanrichten. Om tripsen te kunnen signaleren, moet je eerst weten wat voor beestjes het zijn en welke sporen ze op je planten achterlaten. Lees verder voor tips om tripsen te herkennen en te bestrijden.

Wat zijn Tripsen?

Tripsen zijn kleine insecten met vleugels, grijs of geelbruin van kleur en komen in verschillende soorten voor. Ze bevinden zich vooral onder de bladeren en in de bloemknoppen van jouw planten, waar ze ook de voeding uit zuigen. Tripsen hebben een langwerpig lichaampje en zijn niet groter dan een millimeter. De uitwerpselen zien eruit als kleine zwarte puntjes op de bladeren. Zowel de larven als de volwassen trips bewegen erg veel. Via luchtstromen verplaatsen de trips zich over grote afstanden. Daarnaast vermenigvuldigen ze zich snel, waardoor je ineens met een plaag opgezadeld kunt zitten.

Schade aan jouw planten

Trips zuigen voeding uit jouw planten, waardoor de bladeren geel kunnen worden en vervormen. Om bij de voeding te komen, schrapen ze eerst over het blad en beschadigen ze zo de cellen. In ernstige gevallen kunnen de bladeren zelfs verdrogen en afvallen. Tripsen kunnen tenslotte ook virussen overbrengen, waardoor jouw planten ziek worden.

Tripsen bestrijden

Het is lastig om tripsen te bestrijden. Door de jaren heen zijn ze namelijk immuun geworden voor veel bestrijdingsmiddelen. Omdat ze kunnen vliegen, is het lastig om de gehele kolonie goed aan te pakken. Zorg er in ieder geval voor dat je de plant vochtig houdt door te sproeien.

Wat kun je wel doen?

Om de tripsen tegen te gaan, kun je gebruik maken van Pokon Bio Bladinsecten Capsules. De capsules plant je makkelijk in de grond naast de planten zorgen dat de smaak van de plant verandert. Tripsen zullen nu minder snel aangetrokken worden tot de plant. Je kunt ook gebruik maken van de Pokon Tegen Hardnekkige Insecten Spray voor een snel resultaat.

externalId=pokon-sub-domein-template-1.2.1.3.2&filter[active]=1&filter[category]=/Probleemoplosser