De bloemetjes van hondsdraf zijn dan wel klein, door de blauwpaarse kleur zal je ze niet snel over het hoofd zien. Hondsdraf (glechoma hederacea) verspreidt zich snel door jouw tuin als je het niet snel aanpakt. Lees verder om te ontdekken wat je tegen hondsdraf in de tuin kunt doen.

Wat is hondsdraf?

Hondsdraf behoort tot één van de meest voorkomende plantensoorten en is te herkennen aan de blauwe bloemetjes, die druk bezocht worden door bijen en hommels. De bladeren van de hondsdraf staan tegenover elkaar en hebben een gekarteld randje. Hondsdraf is een kruipende plant en komt vaak voor tussen beplanting. De plant vermeerdert zich snel en kan jouw tuin grotendeels overnemen.

Tip: Het blad van hondsdraf wordt namelijk gebruikt tegen zweren, zwellingen en jeuk. Heb je last van jeuk door brandnetels? Hondsdraf groeit bijna altijd in de buurt van brandnetels en laat de jeuk verdwijnen wanneer er met het blad overheen gewreven wordt.

 

Wat kun je zelf doen?

Hondsdraf is gelukkig makkelijk te bestrijden, mits je er op tijd bij bent. Trek de plant met wortel en al uit de grond. Zorg er wel voor dat er geen delen van de wortel achterblijven. Dit geeft hondsdraf de kans om weer terug te groeien. Beslaat hondsdraf jouw tuin al grotendeels? Uittrekken met de hand kost dan wel erg veel werk en de kans is groot dat je niet alle wortels te pakken krijgt. Je kunt dan ook het beste meteen een sterker middel tegen onkruid gebruiken, zoals een onkruidverdelger.

Hondsdraf bestrijden

Lukt het niet de hondsdraf te verwijderen met de hand? Maak dan gebruik van de Pokon Tegen Onkruid Spray. De spray zorgt voor een snelle en effectieve bestrijding van de Hondsdraf. Je kunt dit middel gebruiken tussen de beplanting, bestrating en in de moestuin. Heb je last van een grote plaag hondsdraf op een onverhard terrein? Gebruik dan Pokon Tegen Hardnekkig Onkruid Concentraat

Voor hondsdraf in het gazon kun je gebruik maken van Pokon Onkruid Weg!. Deze onkruidbestrijder pakt het onkruid aan, maar spaart het gazon door de toegevoegde gazonmest.

Dit heb je nodig:

 

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Btags.tag%5D=hondsdraf