Ontdek je in jouw tuin gele spikkels op de bladeren of zelfs vergeelde en verdorde planten? Dan is de kans groot dat je last hebt van spint, ook wel bekend als mijten. Ontdek onze handige tips en producten om dit ongedierte in de tuin te bestrijden.

Wat is spint?

Spint is de infectie van kleine mijten. Deze kleine insecten komen in groepen van honderd tot duizenden mijten bij elkaar. Ze zijn te vinden op de bladeren van jouw tuinplanten en gewassen. In de moestuin tasten ze vooral komkommers, paprika’s en aubergines aan.

Mijten komen het vaakst voor wanneer het lange tijd warm en droog is, zoals de afgelopen zomers in Nederland. Hoe warmer het is, hoe sneller de mijt uit zijn eitje komt en uitgroeit tot een volwassen mijt. Spint is voornamelijk te vinden aan de onderkant van bladeren. Ze bevinden zich dan in een stevig spinsel en zuigen massaal plantensappen. Planten die het slachtoffer zijn geworden van deze insecten hebben gele spikkels op de bladeren. Deze planten zullen uiteindelijk ook vergelen, verdorren en op de grond vallen.

De mijten zelf zijn witgeel tot roodbruin van kleur. Zodra het eitje is uitgekomen, zal de larve zoveel mogelijk plantaardig voedsel eten. Dit doen ze om snel te kunnen groeien. De larven hebben het dan ook vaak gemunt op bladeren, scheuten en plantenwortels.

SpintMijt_bestrijden-CLUSTER-Extra.jpg

Spint bestrijden/voorkomen

Spint is dol op een warme en droge omgeving. Het is dan ook raadzaam om de temperatuur in huis wat lager te houden en de luchtvochtigheid te verhogen. Als je spint spot op de bladeren, is het slim om deze direct weg te snoeien en te vernietigen.

Spint biologisch bestrijden

Gebruik de producten van Pokon om spint/mijten op een verantwoorde manier te bestrijden in je tuin.

Pokon Tegen Insecten Spray (800ml)

De Pokon Tegen Insecten Spray is 100% biologisch en is geschikt om insecten binnen en buiten te bestrijden. Spray de Pokon Tegen Insecten Spray op je kamerplant of tuinplant en je zult al snel effect merken!

Pokon Tegen Insecten Concentraat (200ml)

Het Pokon Tegen Insecten Concentraat moet je in tegenstelling tot de spray eerst mengen met water. Het concentraat is 100% biologisch en is geschikt om insecten binnen en buiten te bestrijden.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.