Wollige dopluis

De wollige dopluis heeft zijn naam te danken aan de witte substantie die om de luis heen zit. Het lijken net kleine wollige dopjes. Deze dopjes wol kunnen wel aardig wat schade aanrichten aan jouw planten. Gelukkig is de wollige dopluis goed te bestrijden. Lees verder voor onze tips om de wollige dopluis te herkennen en te bestrijden.

Wat is de wollige dopluis?

De wollige dopluis is een stuk beter herkenbaar dan de gewone dopluis. Dit komt door de wolachtige eierzakken die de luis op blaadjes of takken achterlaat. Ze zijn te vinden op veel verschillende planten en bomen. De luis zelf is lichtbruin van kleur en zes millimeter lang inclusief de witte bol.

Schade aan jouw planten

De wollige dopluis zuigt het sap uit jouw planten, waardoor ze beschadigd raken en minder hard groeien. Je herkent dit aan vervorming van de bladeren, gele vlekken op het blad of bij zeer ernstige gevallen zelfs afvallende bladeren. De luizen kunnen dus aardig wat schade aanrichten aan jouw planten. Daarom is het verstandig om ze snel aan te pakken.

Wollige dopluis bestrijden

Gelukkig is deze luis niet erg lastig te bestrijden. Wanneer je de de witte dopjes op jouw planten ontdekt, zijn er een aantal dingen die je zelf vast kunt proberen. Vaak volstaat het namelijk om de luizen simpelweg van het blad af te vegen. Een andere manier om ze te verwijderen is door met een stevige waterstraal over de planten te gaan. Komt de wollige dopluis steeds terug? Gebruik dan binnenshuis de Pokon Bio Tegen Hardnekkige Insecten Spray voor een snel resultaat. Voor buitenplanten en planten in de moestuin kun je gebruik maken van Pokon Bio Tegen Insecten Spray.

Wollige dopluis voorkomen

Wolluis kun je voorkomen door:

  • Het versterken van jouw planten. Door de juiste voeding en potgrond te geven worden jouw planten meer weerbaar tegen plagen en ziektes.

Dit heb je nodig:

filter%5Bactive%5D%5B%5D=1&filter%5Btags.tag%5D=wollige%20dopluis