Galmijten kunnen aardig wat schade aanrichten wanneer deze zich eenmaal hebben vastgezogen aan jouw planten. Gelukkig zijn deze ongewenste beestjes goed te bestrijden. Maar om ze aan te kunnen pakken, zul je ze eerst moeten herkennen. Lees verder om te ontdekken hoe je de galmijt herkent en wat je zelf kunt doen.

Wat is de galmijt?

Galmijten zijn hele kleine, grijswitte mijten die zich vastzuigen aan de onderkant van bladeren. Door hun formaat kun je ze nauwelijks met het blote oog zien. Deze beestjes worden niet groter dan 0,2 millimeter. Toch is de galmijt makkelijk te herkennen aan de schade die hij aanricht. Hij zuigt aan de onderkant van het blad, waardoor er op de bovenkant van het blad bultjes ontstaan, die iets weg hebben van een blaar. Daarom wordt een galmijt ook wel de pokziekte genoemd. Uiteindelijk kunnen deze bultjes bruin van kleur worden en het hele blad overnemen. Wanneer het herfst is en de bladeren beginnen te vallen, verplaatsen de galmijten zich naar de stengels van de planten. Hier brengen ze de winter door. Galmijten komen voor op kamerplanten en ook op druivenplanten.

Galmijten voorkomen en behandelen

Gelukkig is de galmijt goed te bestrijden. Wanneer je de mijten aantreft op enkele bladeren, kun je deze bladeren het beste vroegtijdig verwijderen. Gooi de bladeren weg op een verre afstand van de planten, zodat de aantasting niet kan uitbreiden.

Galmijten bestrijden

Heb je toch last van galmijten en lukt het niet om de planten zelf te behandelen? Maak dan gebruik van Pokon Bio Tegen Hardnekkige Insecten Spray. Met deze spray kun je de galmijten snel en effectief bestrijden. De eerste effecten zijn al binnen 24 uur zichtbaar.

Bio Tegen Hardnekkige Insecten polysect concentraat 175ml

Heb jij ook last van hardnekkige insecten in huis? Met Pokon Bio tegen Hardnekkige Insecten bestrijd je onder andere bladluizen, spintmijten, witte vliegen en rupsen. Het middel is biologisch en heeft binnen 24 uur een zichtbaar effect.

Bio Tegen Hardnekkige Insecten polysect spray 800ml

Heb jij ook last van hardnekkige insecten in huis? Met Pokon Bio Tegen Hardnekkige Insecten Spray bestrijd je onder andere wolluizen, dopluizen, schildluizen en spintmijten. Het middel is biologisch en heeft binnen 24 uur een zichtbaar effect.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.