Distels komen erg veel voor en zijn makkelijk te herkennen aan de stekelige bladeren. Je ziet distels op veel plekken tussen of langs het gras, in de moestuin of tussen de bestrating. Distels in de tuin kunnen erg vervelend zijn, omdat dit onkruid lastig te bestrijden is. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je zelf kunt proberen. Lees verder voor onze tips om distels in de tuin aan te pakken.

Wat is distel?

Distels komen vaak voor tussen zowel jouw planten als tussen de bestrating. Het zijn lage, stekelige planten met soms paarse, gele of witte bloemen. Distels zijn lastig te bestrijden, omdat ze zich snel vermeerderen. Het onkruid heeft veel zaden en kan het beste snel worden verwijderd om zo de schade te beperken. Wanneer je dit niet doet, kunnen distels een groot deel van jouw tuin overnemen. Andere planten of bloemen krijgen dan minder ruimte om te groeien.

Wat kun je zelf doen?

De distel is misschien lastig goed te bestrijden, maar gelukkig niet onmogelijk. Je kunt proberen distels zelf, met de hand, aan te pakken. Doe dit door de distels herhaaldelijk dicht bij de grond af te knippen. Wanneer je dit vaak genoeg doet, zullen de wortels van de distel uiteindelijk verdorren en zal de plant sterven. Heb je last van slechts een paar distels in de tuin? Dan kan het volstaan om deze wortels helemaal uit te graven. Zorg er hierbij wel voor dat je de gehele penwortel uit de grond verwijdert, zodat de distel niet terugkomt.

Distel bestrijden

Blijven de distels toch terugkomen? Dan is het verstandig om professionele bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Met de Pokon Tegen Onkruid Spray kun je alle bovengrondse delen van de distel bestrijden. Deze spray is geschikt voor onkruid tussen bestrating, beplanting en in de moestuin. Heb je last van hardnekkige distels op onverhard terrein? Gebruik dan Pokon Tegen Hardnekkig Onkruid Concentraat. Last van distels tussen open verhardingen (grind, schelpen)? Gebruik dan Pokon Tegen Onkruid Concentraat.

Dit heb je nodig:

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Btags.tag%5D=distels