Distels komen erg veel voor en zijn makkelijk te herkennen aan hun stekelige bladeren. Je ziet ze op veel plekken tussen of langs het gras, in de moestuin of tussen de bestrating. Distels in de tuin kunnen erg vervelend zijn, omdat dit onkruid lastig te bestrijden is. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je zelf kunt proberen. Lees verder voor onze tips om distels in de tuin aan te pakken.

Wat is distel?

Distels komen vaak voor tussen zowel jouw planten als tussen de bestrating. Het zijn lage, stekelige planten met soms paarse of witte bloemen. De distels zijn lastig te bestrijden, omdat ze zich snel vermeerderen. Het onkruid heeft veel zaden en kan het beste snel worden verwijderd om zo de schade te beperken. Wanneer je dit niet doet, kunnen distels een groot deel van jouw tuin overnemen. Andere planten of bloemen krijgen dan minder ruimte om te groeien.

Voorkomen en bestrijden

De distel is misschien lastig goed te bestrijden, maar gelukkig niet onmogelijk. Je kunt proberen de distels zelf, met de hand, aan te pakken. Doe dit door de distels herhaaldelijk dicht bij de grond te knippen. Wanneer je dit vaak genoeg doet, zullen de wortels van de distel uiteindelijk verdorren en zal de plant sterven. Heb je last van slechts een paar distels in de tuin? Dan kan het volstaan om deze wortels helemaal uit te graven. Zorg er hierbij wel voor dat je de gehele wortel uit de grond verwijdert, zodat de distel niet terugkomt.

Onze oplossing

Blijven de distels toch terugkomen? Dan is het verstandig om professionele bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Met de Pokon Tegen Onkruid Spray kun je alle bovengrondse delen van de distel bestrijden. Deze spray is geschikt voor onkruid tussen bestrating, beplanting en in de moestuin. Heb je last van hardnekkige distels op onverhard terrein? Gebruik dan Pokon Tegen Hardnekkig Onkruid Concentraat.

Tegen Hardnekkig Onkruid Concentraat Weedex 100ml

Heb jij last van hardnekkig onkruid in je tuin? Met Pokon Tegen Hardnekkig Onkruid bestrijd je ongewenste planten zoals zevenblad, brandnetels, distels, Japanse duizendknoop en heermoes op onverharde terreinen.

Tegen Onkruid Concentraat 225ml

Pokon Tegen Onkruid Concentraat bestrijdt snel en effectief alle bovengrondse delen van het onkruid.

Tegen Onkruid Spray 1L

Pokon Tegen Onkruid Spray bestrijdt snel en effectief alle bovengrondse delen van het onkruid tussen bestrating, beplanting en in moestuin.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.