Groene tips in jouw mailbox

Ja, ik plant een gratis boom!

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? Is plantenvoeding nodig en hoe voorkom je mos in je gazon?
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou! Schrijf je in en omdat wij zo blij zijn dat jij je bezig wilt houden met groen, planten wij een boom namens jou!

Wat houdt de Pokon Bomenplantactie in?

Onze ambitie is om Nederland te vergroenen. Daarom inspireren wij graag iedereen om lekker aan de slag te gaan met groen in de tuin, op het balkon en in huis. #groendoetjegoed. Vanaf januari 2023 zijn wij begonnen met de Bomenplantactie. Voor elke nieuwe inschrijving voor onze Pokon nieuwsbrief hebben wij beloofd om een boom te planten. Het doel: 10.000 bomen! En raad eens? Dat is gelukt!

Daarvoor willen wij alle nieuwsbriefabonnees bedanken. Dankzij jou is het bos in Nederland een boom rijker en vergroenen we Nederland!

Omdat we Nederland willen blijven vergroenen, stopt dit initiatief niet! Daarom blijven we voor elke nieuwe nieuwsbriefinschrijving een boom planten. Ben jij of ken jij iemand die onze nieuwsbrief nog niet ontvangt? Help ons dan om nog eens 10.000 bomen te planten!

Update 06-02-2024: Naast de Bomenplantdag in december waar we 1.200 bomen hebben geplant, zijn we op 30 januari 2024 opnieuw met onze collega's en Meer Bomen Nu de natuur in geweest. Dit keer op de Hoge Veluwe waar we 1.500 bomen hebben geoogst. Hier stonden zaailingen op een kansarme plek, door ze te oogsten en een nieuwe plek te geven hebben ze een betere kans om te groeien.

Op naar nog eens 10.000 bomen!

Wij geloven net als Meer Bomen Nu dat bomen planten een oplossing kan zijn om klimaatverandering tegen te houden (CO2 opslag) en de biodiversiteit te verhogen. En we hebben snel meer bomen nodig in Nederland. Meer Bomen Nu verplaatst jonge zaailingen en stekken (opschot) van kansarme naar kansrijke plekken. Opschot dat op de ene plek ongewenst is, wil een ander juist graag planten. Een mooi initiatief dat samenwerkt met bosbeheerders, groenwerkers, gemeenten en hoveniers. Namens Pokon doneren wij 1 euro per plant of struik aan Meer Bomen Nu en helpen met de aanplant. 

Wil jij Meer Bomen Nu helpen met het aanplanten of wil je extra bomen en planten doneren? Geef je hier op!