De (reuzen)berenklauw (heracleum mantegazzianum) kan veel overlast veroorzaken in jouw tuin. Dit onkruid zit andere planten in de weg en kan een vervelende reactie veroorzaken bij aanraking. Zorg er daarom voor dat je dit onkruid direct aanpakt, wanneer je deze in de tuin aantreft. Lees verder om erachter te komen hoe je berenklauw herkent en wat je zelf kunt doen.

Wat is berenklauw?

Berenklauw is een hardnekkig onkruid, wat veel voorkomt in de Nederlandse tuin. Je herkent de planten aan de witte bloemschermen. De berenklauw is oorspronkelijk als sierplant in Nederland geïntroduceerd, maar is daarna erg verwilderd. De planten kunnen wel drie tot vijf meter hoog worden. Daarnaast kunnen ze schadelijk zijn voor de gezondheid. Wanneer je in aanraking komt met het sap van de berenklauw, kan dit namelijk huidbeschadiging veroorzaken. Je zult waarschijnlijk last krijgen van jeuk en irritatie. Kijk daarom altijd uit met het aanraken van deze plant.

Wat kun je zelf doen?

Berenklauw is hardnekkig, maar gelukkig niet onmogelijk om te bestrijden. Je kunt (reuzen)berenklauw verwijderen door deze dicht bij de grond te kappen. Verwijder de wortels van de plant vervolgens compleet met een onkruidsteker om verspreiding te voorkomen. Zorg dat je hierbij altijd beschermd bent door middel van handschoenen, een bril en lange kleren. Op deze manier voorkom je een aanraking met de plant.

Berenklauw bestrijden

Lukt het niet om op deze manier te berenklauw te bestrijden, omdat deze bijvoorbeeld terug blijft komen? Maak dan gebruik van Pokon Tegen Onkruid Spray. Met deze spray bestrijd je snel en effectief alle delen van berenklauw die zich boven de grond bevinden. Gebruik deze spray tussen bestrating, beplanting of in de moestuin. Heb je last van een grote groep planten in jouw tuin? Kies dan Pokon Tegen Hardnekkig Onkruid Concentraat om berenklauw mee te bestrijden.

Dit heb je nodig:

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Btags.tag%5D=berenklauw(reuzen)