Tips
Tropische kamerplant: Strelitzia
Heb jij de Strelitzia al in huis? Deze kamerplant, afkomstig uit Zuid-Af...
Blog
Kamerplanten water geven
Veel mensen vinden het een rotklusje, het water geven van de kamerplanten.
Inspiratie
Vind je groene match
Hoe kom je erachter met welke kamerplant jij een match hebt? Wij lichten...
Tips & Tricks
Cactus verzorging
Tips kamerplanten verzorgen

Monstera stekken

Wist je dat je een Monstera ook heel gemakkelijk kunt stekken? Stekken is eigenlijk het vermeerderen van een plant. De plant maakt heel snel bladeren met luchtwortels aan om zo als plant groter te worden. Sommige planten gaan de hoogte in en maken geen luchtwortels. Een Monstera is daarentegen officieel een kruipende plant, dus deze blijft laag aan de grond en heeft daarom per blad een wortel nodig om verder te kunnen kruipen.

Deze bladeren met wortel kun je afknippen en in vaas/pot met water zetten. Na een aantal weken ontstaan er dan wortels. Dit zijn waterwortels. Let wel op dat deze wortels nog niet geschikt zijn om zo in de potgrond over te potten. Neem eerst wat stekpoeder en doop de wortels hierin. Dit zorgt ervoor dat de wortels beter kunnen wortelen.

Woonplant van de maand: Anthurium

Anthurium een van de meest geliefde kamerplanten. Mooi om te zien, makkelijk om te onderhouden en een hele persoonlijkheid in huis, die in wit een serene indruk maakt, terwijl de felgekleurde soorten juist een levendige uitstraling hebben. Hoewel het gekleurde deel door de meeste mensen voor de bloem wordt aangezien, is dat gewoon een gekleurd schutblad. De bloemetjes van Anthurium zijn namelijk heel klein en bevinden zich allemaal op de kolf.

Anthurium is afkomstig uit de tropische regenwouden van Colombia, Guatemala en het Amazonegebied in Brazilië. Daar groeit de plant als epifyt: dat wil zeggen dat ze met relatief weinig wortels in en op bomen groeien zonder er voedsel aan te onttrekken. De plant krijgt daar voldoende licht, maar geen felle zon en staat er altijd lekker warm, met een hoge vochtigheidsgraad.

Lees meer over de Anthurium.

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.