Kamerplanten video's

Creëer je eigen urban jungle met gave kamerplanten. Wij vertellen je hoe je ze het beste verzorgt.
externalId=pokon-domein-template-1.2.3.1.2.1.1&filter[active]=1
Welke potgrond is het beste voor jouw kamerplant? | Mijn Kamerplanten | Pokon
Maak van je badkamer een plantenspa
Top 5 Makkelijke Kamerplanten
33b8e527-0838-449c-9024-5b97592e523a,b5a76e94-166e-412f-a991-be6b9470c639

Kamerplanten verzorgen

Kamerplanten zijn dé finishing touch van jouw interieur. Je kunt ze in je woonkamer, (thuis)kantoor, keuken en zelfs in de badkamer zetten! Er is altijd wel een kamerplant die bij jou of bij jouw woonruimte past. En ze zijn niet alleen decoratief, er bestaan luchtzuiverende kamerplanten die ook nog eens een positieve werking hebben op jouw gezondheid!

Je wilt dan ook zo lang mogelijk genieten van jouw groene vriendjes in huis. Ontdek tips en handige producten voor een optimale verzorging van jouw kamerplanten.

Kamerplanten oppotten & verpotten

Heb je een nieuwe kamerplant gekocht? Zet deze dan na aankoop direct in een pot die minimaal 20% groter is dan de pot waarin je de plant kocht. Gebruik eerst een laagje hydrokorrels onderin. Als je kamerplant te groot wordt, is het ook slim om deze in een grotere pot te planten, zodat de wortels alle ruimte krijgen om verder te groeien. Hier vind je meer tips voor het oppotten en verpotten van je planten.

De juiste standplaats voor jouw kamerplant

Zodra je een leuke én passende pot voor jouw kamerplant hebt gekozen, is het tijd om je kamerplant op de juiste standplaats in de ruimte te zetten. Sommige planten zijn dol op schaduw, andere worden blijer van een lichte plek of zelfs een plek in de volle zon! Check goed het label van de kamerplant die je hebt gekocht, om te kijken wat de juiste standplaats is voor de plant.

Kamerplanten potgrond kiezen

Hoe kies je grond voor je kamerplant? Sommige kamerplanten hebben heel specifieke eisen. Zo staan orchideeën graag in een heel luchtige potgrond en cactussen in een zanderige potgrond. Daarom heeft Pokon een aantal specifieke potgrondsoorten ontwikkeld voor kamerplanten:

Voor alle andere kamerplanten kun je kiezen voor onze universele Kamerplanten Potgrond. Ook beschikbaar in een biologische turfvrije variant.

Benieuwd hoeveel potgrond je nodig hebt? Je kunt de juiste hoeveelheid potgrond berekenen met onze Potgrond Calculator. 

Kamerplanten voeden

De kamerplantenpotgrond van Pokon bevat genoeg voeding voor de eerste paar maanden. Daarna is het aan te raden om je plant regelmatig te voeden, zodat deze mooi groen en sterk blijft. Ook de juiste voeding is afhankelijk van de soort kamerplant. Ontdek hier de verschillende soorten plantenvoeding.

Kamerplanten water geven

Vergeet niet je kamerplanten op tijd water te geven! De juiste hoeveelheid water is verschillend per kamerplant. De Pokon Watermeter wordt wit zodra het tijd is om water te geven. Ideaal!