Tips
Laat jouw kamerplanten groeien!
Hoe laat je jouw kamerplanten nu op de beste manier groeien? Dat is een ...
Blog
Kamerplanten water geven
Veel mensen vinden het een rotklusje, het water geven van de kamerplanten.
Inspiratie
Vind je groene match
Hoe kom je erachter met welke kamerplant jij een match hebt? Wij lichten...
Tips & Tricks
Cactus verzorging
Tips kamerplanten verzorgen

Monstera stekken

Wist je dat je een Monstera ook heel gemakkelijk kunt stekken? Stekken is eigenlijk het vermeerderen van een plant. De plant maakt heel snel bladeren met luchtwortels aan om zo als plant groter te worden. Sommige planten gaan de hoogte in en maken geen luchtwortels. Een Monstera is daarentegen officieel een kruipende plant, dus deze blijft laag aan de grond en heeft daarom per blad een wortel nodig om verder te kunnen kruipen.

Deze bladeren met wortel kun je afknippen en in vaas/pot met water zetten. Na een aantal weken ontstaan er dan wortels. Dit zijn waterwortels. Let wel op dat deze wortels nog niet geschikt zijn om zo in de potgrond over te potten. Neem eerst wat stekpoeder en doop de wortels hierin. Dit zorgt ervoor dat de wortels beter kunnen wortelen.

Woonplant van de maand: Begonia

De bloeiende begonia heeft volle mollige, bloemen in vrolijke kleuren als rood, roze, oranje, wit en geel. Het enthousiasme waarmee de plant bloeit, betekent in de praktijk dat je door de bloemen de plant soms nog amper ziet. Bladbegonia's hebben een heel eigen schoonheid, in de vorm van fluwelig blad dat prachtig is getekend met zilveren, roze, bordeauxrode en groene patronen die de afwezigheid van bloemen meer dan compenseren. Beide zijn planten met een rijke uitstraling, die toch verrassend eenvoudig en makkelijk in de verzorging zijn:

  • Begonia heeft veel licht nodig maar houdt niet van felle zon.
  • Twee keer per week wat water wordt gewaardeerd, de kluit mag vochtig zijn.
  • Liever niet besproeien, dat kan meeldauw (een schimmel) veroorzaken.
  • Door de uitgebloeide bloemetjes weg te halen, maakt de plant nieuwe aan.
  • Eens per week wat plantenvoeding en begonia blijft bloeien.
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.