Mieren onder de tegels

Ontdek je een mierennest op je terras? Hoe nuttig mieren ook zijn voor de natuur, in korte tijd kan er een mierenkolonie in je tuin bivakkeren en ervoor zorgen dat jouw met zorg aangelegde terras scheef komt te staan.

Ontdek onze handige tips om mieren onder de tegels te voorkomen en bestrijden. Bekijk ook onze pagina met algemene tips over het bestrijden van mieren.

Waar komen mieren vandaan?

Er zijn verschillende soorten mieren waar je last van kunt hebben. Om mieren aan te pakken, is het belangrijk om eerst terug te gaan naar de oorzaak van het probleem. Waar komen die mieren onder de tegels vandaan? Mieren zijn harde werkers en zijn de hele dag bezig om voedsel te zoeken. Ze worden gelokt door etenswaren en verplaatsen dit vervolgens door hun ondergrondse gangen naar het mierennest.

Waarom mieren tegengaan?

Mieren zijn vaak niet gelijk een probleem in de tuin. Bijna in elke tuin kan je wel mieren vinden. Een aantal mieren is ook geen probleem. Het wordt pas een probleem wanneer er teveel mieren zijn. Dankzij hun ondergrondse wandelingen en gangen, zorgen ze er namelijk voor dat de terrastegels verzakken.

Daarnaast kunnen mieren voor overlast zorgen. Zodra een mier eten heeft gespot, laat hij een geur achter die de andere mieren lokt. Daardoor breidt het aantal mieren en het aantal gangen enorm snel uit. Zo heb je binnen een redelijk korte tijd een mierenplaag in de tuin en dat kan wel problemen geven.

Verantwoord bestrijden

Wordt het aantal mieren angstaanjagend groot? Pokon heeft twee handige producten om mieren en mierennesten op een verantwoorde manier te bestrijden. De producten zijn het hele jaar door te gebruiken, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Pokon Tegen Mieren Korrels
Met Pokon Tegen Mieren Korrels (250 gram of 400 gram) bestrijd je mier en nest eenvoudig en snel. Strooi de korrels op het mierennest om de mieren direct te bestrijden. Loslopende mieren die in aanraking komen met de korrels, nemen het middel mee naar het nest waar vervolgens de hele mierenkolonie bestreden wordt.

Pokon Tegen Mieren Lokdoos
De Pokon Tegen Mieren Lokdoos (2 stuks) is ideaal als het mierennest lastig te signaleren is. Zet de lokdozen neer op een harde ondergrond. De stof nemen mieren ook mee terug in het nest waardoor direct het hele nest bestreden wordt. De werking van de lokdozen blijft één maand actief.

cluster-mieren-tegels-extra

Mieren onder de tegels bestrijden en voorkomen

Met deze handige tips kun je mieren op je terras voor een groot gedeelte voorkomen en/of bestrijden:

  • Kruiden naast je terras planten: mieren hebben een hekel aan sterk geurende kruiden zoals bieslook, munt, rozemarijn en knoflook. Als je deze naast je terras in de grond plant of in potjes op je terras zet, is de kans groot dat mieren op afstand blijven.
  • Afrikaantje of goudsbloem planten: naast kruiden, zijn er ook planten die mieren op afstand houden zoals het Afrikaantje en de goudsbloem.
  • Koperen draadjes of muntstukken neerleggen: mieren houden niet van een koperen ondergrond. Span een koperdraad om de rand van je terras of leg wat koperen muntjes bij de ingang van het mierennest neer om mieren weg te houden van de tegels.
  • Ruim etensresten op: zeker in de lente en zomer, als je lekker buiten aan het lunchen of barbecueën bent, vallen er wel eens etensresten op de tegels. Ruim dit meteen op.

Producten

Met deze Pokon producten zijn de mieren tussen en onder de tegels verleden tijd.

Tegen Mieren Korrels 250gr

Pokon Tegen Mieren bestrijdt effectief mieren rondom je huis.

Tegen Mieren lokdoos Mier-ex 2st

Pokon Tegen Mieren Lokdoos bestrijdt effectief mieren en hun nesten in en rondom je huis.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.