Het is niet erg verrassend als je de ereprijs tegenkomt in de tuin, want deze bloemetjes komen erg veel voor in Nederland. De ereprijs ziet er niet direct uit als onkruid, maar valt hier wel onder. Het onkruid kan zich namelijk erg snel vermeerderen en binnen de kortste keren jouw hele tuin overnemen. Gelukkig is de ereprijs goed te bestrijden. Lees verder voor onze tips om de ereprijs te herkennen en aan te pakken.

Wat is ereprijs?

Niet iedereen vindt de ereprijs erg om in de tuin te hebben, omdat de bloemetjes een mooie kleur hebben en er vrolijk uitzien. Toch kan het vervelend zijn als dit bloemetje de hele tuin overwoekert, omdat andere planten en bloemen minder ruimte krijgen om te groeien. Je herkent de ereprijs al snel aan de blauwpaarse of witte bloemetjes en ziet hem vaak tussen de andere planten in jouw border of moestuin. De ereprijs is een kruiper en kan zich zo erg snel verspreiden. Daarom kun je dit onkruid het beste zo snel mogelijk aanpakken.

Wat kun je zelf doen?

Heb je last van dit onkruid in je tuin? De ereprijs kun je zelf gelukkig gemakkelijk weg schoffelen. Doe dit regelmatig en zorg er hierbij wel voor dat je de wortel goed meeneemt. Wanneer er delen van de wortel achterblijven, bestaat de kans dat de ereprijs na een tijdje weer terug groeit. Probeer niet te lang te wachten met het aanpakken van dit onkruid.

De ereprijs bestrijden

Blijft de ereprijs terugkomen of staat de hele tuin al vol met dit onkruid? Gebruik dan professionele bestrijdingsmiddelen. Voor ereprijs tussen de bestrating kun je het beste Pokon Tegen Onkruid Spray gebruiken. Pokon Tegen Onkruid Concentraat gebruik je op open verhardingen zoals schelpen of grind.

Tegen Onkruid Concentraat 225ml

Pokon Tegen Onkruid Concentraat bestrijdt snel en effectief alle bovengrondse delen van het onkruid.

Tegen Onkruid Spray 1L

Pokon Tegen Onkruid Spray bestrijdt snel en effectief alle bovengrondse delen van het onkruid tussen bestrating, beplanting en in moestuin.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.