Onkruid in het gazon

Ontdek je madeliefjes, klavers en paardenbloemen in het gazon? Hoe leuk die bloemetjes er misschien ook uitzien, elke vorm van onkruid in het gazon zorgt ervoor dat het gras sneller uitdroogt en minder goed groeit. Om zo lang mogelijk te genieten van een mooi, groen en sterk gazon, is het belangrijk dat je je gazon onkruidvrij houdt en je het onkruid op tijd gaat bestrijden. Wil je meer weten over onkruid in de tuin en de bestrijding hiervan, bezoek dan onze pagina met algemene info over onkruid.

Oorzaken onkruid in het gazon

Wil je het onkruid in je gazon bestrijden? Dan is het belangrijk om eerst te kijken waar het onkruid vandaan komt. Je kan het onkruid wel bestrijden, maar wanneer de oorzaak niet wordt aangepakt zal het onkruid snel terugkomen. Er zijn verschillende oorzaken van onkruid:

  • Te kort gemaaid gras: een gazon waarvan het gras te kort is gemaakt, is een fijne plek voor onkruid. Ze hoeven namelijk niet door centimeters hoog gras te klimmen naar de zon en kunnen dus gemakkelijk groeien. Maai het gras nooit korter dan 4 centimeter.
  • Gazon te weinig bemest: bemest je gazon drie keer per jaar met gazonmest (voorjaar, zomer, najaar) voor een gezond en sterk gazon. Zo heeft onkruid geen kans tegenover jouw sterke gazon.
  • Te veel schaduw: Ook mos is een vorm van onkruid en groeit maar al te graag in de schaduw. Een gazon dat veel in de schaduw staat is daardoor vatbaarder voor onkruid waardoor er sneller onkruid groeit.
  • Te nat gazon: Mos groeit extra snel in een nat gazon. Dit kan komen door een paar flinke regenbuien, maar kan ook te wijten zijn aan een slechte drainage of een periode van te lang en te veel besproeien.

De zaadjes die uiteindelijk uitgroeien tot onkruid, kunnen natuurlijk ook gewoon verspreid worden door de wind en vogels. Daar is weinig aan te doen, maar gelukkig zijn er wel verschillende manieren om het onkruid uit je gazon te verwijderen.

Bestrijden van onkruid in het gazon

Gebruik de producten van Pokon om onkruid in je gazon te verdelgen. Deze producten kun je het beste toepassen in het voorjaar (vanaf maart) tot en met de zomer.

Pokon Onkruid Weg!
Bestrijdt o.a. de weegbree, madeliefjes en witte klaver in je gazon effectief en snel met Pokon Onkruid Weg!. Deze gazonmest met onkruidbestrijder bevat extra voeding, waardoor je gazon goed zal herstellen. De Pokon Onkruid Weg! Strooibus is extra eenvoudig in gebruik voor het behandelen van losse onkruidplekken.

Pokon Mos Weg!
Door mos verstikt het gras en zal je gazon minder sterk en groen zijn. Een effectieve manier om dit op te lossen, is het gebruik van Pokon Mos Weg!. Deze mosbestrijder bestrijdt mos én bevat gazonmest, waardoor mos snel wordt verwijderd en je gazon direct wordt gevoed. Je hebt binnen no time een groen en gezond gazon! Ook hier hebben we een strooibus van, waardoor het makkelijk is om losse mosplekken te behandelen.

Pokon Onkruid & Mos Weg!
Heb je last van onkruid én mos in het gazon? Gebruik dan Pokon Onkruid en Mos Weg! Het product bevat gazonvoeding, een onkruidbestrijder en een mosbestrijder. Zo kun je mos en onkruid in je gazon tegelijk aanpakken!

cluster-onkruid-gazon-extra-kopie

Onkruid verwijderen uit het gazon

Het verwijderen van onkruid uit het gazon kun je doen door te verticuteren. Je verwijdert onkruid, mos en bloemetjes en snijdt de ondergrondse wortels van het gras door. Zo houd je jouw gazon lekker luchtig en kan het gras goed groeien. Gebruik een verticuteerhark om het onkruid te verwijderen of een verticuteermachine als je een groot gazon hebt.

Na het verwijderen van het onkruid zullen er kale plekken in het gazon ontstaan. Deze kun je gelukkig goed herstellen door het gazon gedeeltelijk opnieuw in te zaaien met graszaad en te bemesten met gazonmest. Binnen no time kun je weer genieten van een groen en gezond gazon zonder onkruid.

Producten

Met deze producten van Pokon bestrijd je gemakkelijk onkruid in jouw gazon.

externalId=pokon-sub-domein-template-1.2.1.3.2&filter[active]=1&filter[category]=/Probleemoplosser