Zevenblad, ook wel aegopodium podagraria, is een onkruid dat in een korte tijd jouw hele tuin kan overwoekeren. Dit heeft onder andere te maken met het grote wortelstelsel van de plant. Heb je last van zevenblad in de tuin? Pak het onkruid dan snel aan, zodat het jouw andere planten niet in de weg gaat zitten. Lees verder om te ontdekken hoe je zevenblad kunt bestrijden.

Wat is zevenblad?

Zevenblad is een schermbloem die zich het liefste tussen jouw beplanting of bestrating wortelt en in een korte tijd jouw hele tuin overwoekert. Zevenblad heeft in juni-juli witte schermbloemen en kan zo'n 60-90 centimeter hoog worden. Deze vaste plant heeft daarnaast een groot wortelstelsel met wortels die snel vertakken. Op deze manier creëert het zevenblad al snel een groot ondergronds netwerk. De wortels van de plant kunnen tot wel 40 centimeter diep de grond in gaan. De bladeren van het zevenblad schermen jouw andere planten af van de zon, waardoor de groei geremd kan raken. De plant groeit op plekken met veel schaduw in heggen en bermen, maar ook in de tuin. In de winter gaat zevenblad dood, maar het komt in het voorjaar weer in tienvoud terug. Daarom is het verstandig om dit onkruid op tijd te verwijderen.

Wat kun je zelf doen?

Helaas is zevenblad erg hardnekkig en lastig te verwijderen. Toch kun je dit wel proberen door de plant met de hele wortel uit te graven. De kans van slagen om op deze manier het zevenblad goed te verwijderen is voornamelijk groot als het onkruid zich nog weinig heeft verspreid. Zorg er in ieder geval dat er geen delen van de wortel achterblijven en dat je het zevenblad niet op de composthoop gooit. Ieder klein stukje wortel dat achterblijft, kan weer door groeien. Probeer het onkruid te verwijderen voordat het in de bloei komt zodat de plant zich niet nog verder kan uitzaaien. Alleen door herhaaldelijk de plant te rooien, kun je van dit onkruid af komen.

Tip: Heb je konijnen thuis? Zij vinden het heerlijk om op zevenblad te knabbelen!

Zevenblad bestrijden

Lukt het niet om zevenblad om deze manier aan te pakken? Gebruik dan een onkruidverdelger om deze plant te bestrijden. Je kunt gebruik maken van de Pokon Tegen Onkruid Spray, waarmee je alle bovengrondse delen van het zevenblad op een snelle en effectieve manier bestrijdt. Je kunt dit product gebruiken in de border, de moestuin en tussen bestrating. Voor onverharde terreinen waarop zevenblad zich al erg heeft verspreid, kun je kiezen voor Pokon Tegen Hardnekkig Onkruid Concentraat.

Dit heb je nodig:

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Btags.tag%5D=zevenblad