Zevenblad is een onkruid dat in een korte tijd jouw hele tuin kan overwoekeren. Dit heeft onder andere te maken met het grote wortelstelsel van de plant. Heb je last van zevenblad in de tuin? Pak het onkruid dan snel aan, zodat het jouw andere planten niet in de weg gaat zitten. Lees verder om te ontdekken hoe je zevenblad kunt bestrijden.

Wat is het Zevenblad?

Zevenblad is een schermbloem die zich het liefste tussen jouw beplanting of bestrating wortelt en in een korte tijd jouw hele tuin overwoekert. De plant heeft een groot wortelstelsel met wortels die snel vertakken. Op deze manier creëert het zevenblad al snel een groot ondergronds netwerk. De wortels van de plant kunnen tot wel 40 centimeter diep de grond in gaan. De bladeren van het zevenblad schermen jouw andere planten af van de zon. De plant groeit op plekken met veel schaduw in heggen en bermen, maar ook in de tuin. In de winter gaat zevenblad door, maar het komt in het voorjaar weer in tienvoud terug. Daarom is het verstandig om dit onkruid op tijd te verwijderen.

Wat kun je zelf doen?

Helaas is zevenblad erg hardnekkig en lastig te verwijderen. Toch kun je dit wel proberen door de plant met de hele wortel uit te graven. De kans van slagen om op deze manier het zevenblad goed te verwijderen is voornamelijk groot als het onkruid zich nog weinig heeft verspreid. Zorg er in ieder geval dat er geen delen van de wortel achterblijven en dat je het zevenblad niet op de composthoop gooit. Ieder klein stukje wortel dat achterblijft, kan weer door groeien.

Tip: Heb je konijnen thuis? Zij vinden het heerlijk om op zevenblad te knabbelen!

Onze oplossingen

Lukt het niet om zevenblad om deze manier aan te pakken? Gebruik dan een onkruidverdelger om deze plant te bestrijden. Je kunt gebruik maken van de Pokon Tegen Onkruid Spray, waarmee je alle bovengrondse delen van het zevenblad op een snelle en effectieve manier bestrijdt. Voor onverharde terreinen waarop zevenblad zich al erg heeft verspreid, kun je kiezen voor Pokon Tegen Hardnekkig Onkruid Concentraat.

Tegen Hardnekkig Onkruid Concentraat Weedex 100ml

Heb jij last van hardnekkig onkruid in je tuin? Met Pokon Tegen Hardnekkig Onkruid bestrijd je ongewenste planten zoals zevenblad, brandnetels, distels, Japanse duizendknoop en heermoes op onverharde terreinen.

Tegen Onkruid Concentraat 225ml

Pokon Tegen Onkruid Concentraat bestrijdt snel en effectief alle bovengrondse delen van het onkruid.

Tegen Onkruid Spray 1L

Pokon Tegen Onkruid Spray bestrijdt snel en effectief alle bovengrondse delen van het onkruid tussen bestrating, beplanting en in moestuin.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.