Tips
2 jan. 2019

Wat is onkruid?

Wat is onkruid nou eigenlijk? Wat de één onkruid vindt, laat de ander liever in zijn tuin staan vanwege de mooie bloemen. Onkruid is nogal subjectief en wordt door iedereen weer als iets anders gezien. Van Dale beschrijft het als:

Ongewenste plant(en) tussen gekweekte gewassen.

Maar in principe kan elke plantensoort dus als onkruid worden beschouwd. Er is geen objectieve of biologische definitie van onkruid. Wat we als ongewenst beschouwen, is afhankelijk van het gebruik van de grond waar het onkruid voorkomt.

Ook is het afhankelijk wie het als ongewenst beschouwt. Het is mogelijk dat een plant in de ene omgeving als onkruid gezien wordt, bijvoorbeeld doordat hij extreem groeit en zo tuinplanten in de weg zit, terwijl deze in een andere omgeving niet als ongewenst of zelfs als aantrekkelijk wordt beschouwd, zoals in wilde tuinen. Welke planten we als onkruid beschouwen, hangt dus af van de begroeiing van onze tuin of het gebruik van de grond.. Alleen als we te maken krijgen met deze planten in onze aangelegde (moes)tuin of tussen onze terrastegels worden deze planten als ongewenst, hinderlijk of schadelijk beschouwd. In deze situaties spreken we dus van onkruid.

Ontdek handige producten en tips voor het bestrijden en verwijderen van onkruid.
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Probleemoplosser

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Probleemoplosser