Tips
29-01-19

Wat is onkruid?

Wat is onkruid nou eigenlijk? Wat de één onkruid vindt, laat de ander liever in zijn tuin staan vanwege de mooie bloemen. Onkruid is nogal subjectief en wordt door iedereen weer als iets anders gezien. Van Dale beschrijft het als:

Ongewenste plant(en) tussen gekweekte gewassen.

Maar in principe kan elke plantensoort dus als onkruid worden beschouwd. Er is geen objectieve of biologische definitie van onkruid. Wat we als ongewenst beschouwen, is afhankelijk van het gebruik van de grond waar het onkruid voorkomt. Ook is het afhankelijk wie het als ongewenst beschouwt. Het is mogelijk dat een plant in de ene omgeving als onkruid gezien wordt, bijvoorbeeld doordat hij extreem groeit en zo tuinplanten in de weg zit, terwijl deze in een andere omgeving niet als ongewenst of zelfs als aantrekkelijk wordt beschouwd, zoals in wilde tuinen. Welke planten we als onkruid beschouwen, hangt dus af van de begroeiing van onze tuin of het gebruik van de grond.. Alleen als we te maken krijgen met deze planten in onze aangelegde (moes)tuin of tussen onze terrastegels worden deze planten als ongewenst, hinderlijk of schadelijk beschouwd. In deze situaties spreken we dus van onkruid.

Ontdek op deze pagina producten en tips hoe je het beste onkruid kunt bestrijden en verwijderen.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.