Heb je last van de haagwinde (calystegia sepium) in de tuin? Helaas is dit onkruid niet erg makkelijk te bestrijden. Wanneer je de haagwinde met rust laat, zal dit plantje al snel door de hele tuin te vinden zijn. Je kunt wel proberen de schade te beperken, door de haagwinde op tijd aan te pakken. Lees verder voor onze tips om het onkruid te herkennen en te bestrijden.

Wat is haagwinde?

De haagwinde is een klimplant met witte bloemen. De plant groeit via andere planten en kan deze daarmee verstikken. Om te voorkomen dat dit gebeurt, kun je de haagwinde dus het beste snel aanpakken. Omdat de wortels van de haagwinde ’s winters overleven onder de grond, is de plant lastig te bestrijden. Ook al heb je de haagwinde boven de grond aangepakt, de kans is groot dat het onkruid in het voorjaar weer tevoorschijn komt. De plant heeft namelijk lange, witte wortels die diep de grond ingaan. Deze kunnen erg groot worden en groeien ondergronds overal dwars doorheen.

Wat kun je zelf doen?

Controleer vroeg in het voorjaar en in de vroege zomer of je de haagwinde in de tuin hebt. Om te voorkomen dat jouw andere planten overwoekerd worden, is het belangrijk dat je dit onkruid bestrijdt. Helaas heeft het uittrekken van de wortels weinig zin. De wortels breken namelijk snel af en uit het breekpunt ontstaat weer een nieuwe plant. Gebruik daarom bij voorkeur meteen een onkruidverdelger.

Haagwinde bestrijden

Last van de haagwinde in jouw tuin? Neem dan snel actie. Gebruik een professioneel bestrijdingsmiddel om de haagwinde goed aan te pakken. Maak gebruik van Pokon Tegen Onkruid Spray. Met deze spray bestrijd je snel en effectief alle delen van de haagwinde die zich boven de grond bevinden. Gebruik deze spray tussen de bestrating, beplanting of in de moestuin. Heb jij last van hardnekkige plaag haagwinde op een onverhard terrein? Gebruik dan: Pokon Tegen Hardnekkige Onkruid Concentraat.

Dit heb je nodig:

filter%5Btags.tag%5D=haagwinde