Heb jij van die vrolijk ogende gele bloemen in jouw (moes)tuin, die je daar zelf niet hebt geplant? Dan zou het kunnen dat de melkdistel zich ongewenst heeft gevestigd in jouw (moes)tuin. Het voorkomen van dit onkruid is bijna onmogelijk, aangezien het plantje zich snel vermenigvuldigd via zaadproductie. In dit artikel geven wij tips hoe je melkdistel precies kunt herkennen en snel, effectief en bovenal verantwoord kunt verwijderen uit jouw (moes)tuin, gazon of tussen je tegels.
De melkdistel is goed te herkennen aan de lichtgele bloemhoofdjes, bestaande uit lintbloemen en slappe, grijsgroene bladeren. De melkdistel bloeit vanaf juni tot de herfst en vestigt zich het liefst in jouw moestuin, langs de heg, stoeprand en tegen de muur.
De gewone melkdistel wordt 30 tot 90 cm. Vergelijkbaar met de gewone melkdistel zijn de soorten:
De melkdistel komt in jouw (moes)tuin terecht, doordat dit zaadonkruid zich gemakkelijk kan verspreiden door de wind en vogelpoep.
Doordat de melkdistel een zaadonkruid is en zich meerdere keren per jaar vermenigvuldigd via zaadproductie, is dit onkruid moeilijk te schoffelen en wieden. Om te voorkomen dat jouw (moes)tuin straks vol melkdistel staat, kun je deze bij het signaleren het best zo snel mogelijk verwijderen.
Er zijn verschillende manieren om melkdistel uit je (moes)tuin, gazon of tussen je tegels te verwijderen. Je kunt de melkdistel verwijderen door deze met wortel en al uit te steken. Wanneer je dit niet doet, zal de melkdistel weer terug groeien. De melkdistel is een eenjarig onkruid, zonder uitgebreide wortelstructuur en daardoor vrij makkelijk te verwijderen. Een andere manier is het gebruik van Pokon Tegen Onkruid.
Pokon heeft verschillende, handige onkruid bestrijdingsmiddelen om de melkdistel te bestrijden. Deze producten kun je het hele jaar toepassen van het begin van het voorjaar (vanaf februari) tot en met het najaar:
Last van een ander soort onkruid in je (moes)tuin, gazon of tussen de tegels? Lees dan ook onze andere tip-artikelen: