Mieren in het gazon

Hoe nuttig die kleine mieren ook zijn voor de natuur, ze kunnen enorme schade aanbrengen aan je gazon. Ontdek je een mier in je gazon? Dan kun je zomaar last krijgen van een heuse mierenplaag. Ontdek onze handige tips om mieren in het gazon te voorkomen en te bestrijden. Bekijk ook onze pagina met algemene tips over het bestrijden van mieren.

Oorzaak mieren

Er zijn verschillende soorten mieren waar je last van kunt hebben. Om mieren aan te pakken, is het belangrijk om eerst terug te gaan naar de oorzaak van het probleem. Waar komen die mieren in het gazon vandaan? Mieren zijn harde werkers en zijn de hele dag bezig om voedsel te zoeken. Ze worden gelokt door etensresten en verplaatsen dit vervolgens door hun ondergrondse gangen naar het mierennest.

Waarom je geen mieren wil

De ingang van het mierennest herken je door een hoopje grond op het gazon. Hoe meer hoopjes zand, hoe slechter je gazon kan ‘ademen’, waardoor het gras uiteindelijk dood kan gaan. Daarnaast zorgen de gangen die de mieren graven onder jouw gazon ervoor dat wortels doorbroken worden en afsterven.

Waar veel mieren bij elkaar zitten, ontstaan kale plekken in het gazon. Mieren zijn bovendien één van de lievelingshapjes van vogels. Doordat vogels de mieren uit de grond pikken, pikken ze ook het gras kapot. Door de kale plekken is de kans ook groter dat er onkruid in het gazon zal ontstaan.

Verantwoord bestrijden

Heb je erg last van de mieren? Met de Pokon Tegen Mieren Lokdoos bestrijd je op een verantwoorde manier mieren en mierennesten. Dit product is het hele jaar door te gebruiken, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Pokon Tegen Mieren Lokdoos
De Pokon Tegen Mieren Lokdoos (2 stuks) is ideaal als het mierennest lastig te signaleren is. Zet de lokdozen neer op een harde ondergrond naast het gazon. Het liefst in de looproute van de mieren zodat ze de lokdoos wel tegenkomen. Wanneer mieren door de poeder in het lokdoosje hebben gelopen, nemen ze dit mee naar hun nest. Zo bestrijd je met een lokdoosje niet alleen de mieren die er doorheen lopen, maar ook het gehele nest in een keer. De werking van de lokdozen blijft één maand actief.

Mieren voorkomen in het gazon

Met de volgende tips kun je mieren in je gazon voor een groot gedeelte voorkomen en/of bestrijden:

  • Sterk geurende planten: mieren hebben een hekel aan sterke geuren. Door sterk geurende planten rondom je gazon te planten, houd je mieren weg uit het gazon. Denk bijvoorbeeld aan goudsbloemen, lavendel of rozemarijn.

Producten

Met deze Pokon producten ben jij zo van de mieren af in jouw gazon.

filter%5Bactive%5D%5B%5D=1&filter%5Btags.tag%5D=mieren