Mieren in het gazon

Hoe nuttig die kleine mieren ook zijn voor de natuur, ze kunnen enorme schade aanbrengen aan je gazon. Ontdek je een mier in je gazon? Dan kun je zomaar last krijgen van een heuse mierenplaag. Ontdek onze handige tips om mieren in het gazon te voorkomen en te bestrijden. Bekijk ook onze pagina met algemene tips over het bestrijden van mieren.

Oorzaak mieren

Er zijn verschillende soorten mieren waar je last van kunt hebben. Om mieren aan te pakken, is het belangrijk om eerst terug te gaan naar de oorzaak van het probleem. Waar komen die mieren in het gazon vandaan? Mieren zijn harde werkers en zijn de hele dag bezig om voedsel te zoeken. Ze worden gelokt door etensresten en verplaatsen dit vervolgens door hun ondergrondse gangen naar het mierennest.

De ingang van het mierennest herken je door een hoopje grond op het gazon. Hoe meer hoopjes zand, hoe slechter je gazon kan ‘ademen’, waardoor het gras uiteindelijk dood kan gaan.

Waar veel mieren bij elkaar zitten, ontstaan kale plekken in het gazon. Mieren zijn bovendien één van de lievelingshapjes van vogels. Doordat vogels de mieren uit de grond pikken, pikken ze ook het gras kapot. Door de kale plekken is de kans ook groter dat er onkruid in het gazon zal ontstaan.

Mieren voorkomen in het gazon

Met de volgende tips kun je mieren in je gazon voor een groot gedeelte voorkomen en/of bestrijden:

  • Sterk geurende planten: mieren hebben een hekel aan sterke geuren. Door sterk geurende planten rondom je gazon te planten, houd je mieren weg uit het gazon. Denk bijvoorbeeld aan goudsbloemen, lavendel of rozemarijn.

Verantwoord bestrijden

Heb je erg last van de mieren? Met de Pokon Tegen Mieren Lokdoos bestrijd je op een verantwoorde manier mieren en mierennesten. Dit product is het hele jaar door te gebruiken, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Pokon Tegen Mieren Lokdoos

De Pokon Tegen Mieren Lokdoos (2 stuks) is ideaal als het mierennest lastig te signaleren is. Zet de lokdozen neer op een harde ondergrond naast het gazon. De stof nemen mieren mee terug in het nest waardoor direct het hele nest bestreden wordt. De werking van de lokdozen blijft één maand actief.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.