Mieren in de tuin bestrijden

Spot je veel mieren in de border? Ondanks dat mieren nuttige dieren zijn, kunnen ze helaas schade aanbrengen aan jouw tuin. Ontdek onze handige tips om mieren in de tuin te voorkomen en bestrijden. Bekijk ook onze pagina met algemene tips over het bestrijden van mieren.

Oorzaak mieren in de tuin

Zodra de zon zich weer laat zien in het vroege voorjaar, komen mieren in de tuin tot leven. Ze bouwen een mierennest, zijn altijd op zoek naar voedsel en komen dan ook af op achterblijvende etensresten in huis of in de tuin. Mieren zijn vooral dol op zoet voedsel en zodra de deuren en ramen opengaan, kunnen mieren dus ook van buiten naar binnen en van binnen naar buiten kruipen.

Als je opvallend veel mieren in de border signaleert, is de kans aanwezig dat je binnenkort last hebt van bladluizen. Mieren doden namelijk natuurlijke vijanden van de bladluis, zoals het lieveheersbeestje. Daardoor kunnen bladluizen hun gang gaan en zichtbare schade aan je tuinplanten aanbrengen.

Mieren verantwoord bestrijden

Wil je graag iets doen aan het mierenprobleem in je tuin? Dat kan met onze Pokon producten tegen mieren.

Pokon Tegen Mieren Korrels
Met Pokon Tegen Mieren Korrels (250 gram of 400 gram) bestrijd je mier en nest eenvoudig en snel. Strooi de korrels op het mierennest om de mieren direct te bestrijden. Loslopende mieren die in aanraking komen met de korrels, nemen het middel mee naar het nest waar vervolgens de hele mierenkolonie bestreden wordt.

Pokon Tegen Mieren Lokdoos
De Pokon Tegen Mieren Lokdoos (2 stuks) is ideaal als het mierennest lastig te signaleren is. Zet de lokdozen neer op een harde ondergrond naast de border. De stof nemen mieren mee terug in het nest waardoor direct het hele nest bestreden wordt. De werking van de lokdozen blijft één maand actief.

Schade mieren in de tuin

In de tuin kunnen mieren verschillende problemen veroorzaken. Ondanks mieren nuttige beestjes zijn voor het ecosysteem, kan de schade die ze toebrengen in de tuin grote gevolgen hebben voor de gezondheid van jouw tuinplanten en/of gazon, zoals:

  • Verzakkende bestrating (terras of oprit)
  • Kale plekken in het gazon
  • Vergrote kans op bladluis op tuinplanten

Voorkom schade aan jouw tuinplanten en/of gazon, door vroegtijdig maatregelen te nemen om mieren in de tuin te voorkomen of door verantwoord te bestrijden.

cluster-mieren-tuin-extra

Mieren voorkomen

Er zijn verschillende soorten mieren waar je last van kunt hebben. Gelukkig kun je maatregelen treffen om mieren (en dus bladluis!) zoveel mogelijk te voorkomen. Heb je buiten gegeten? Zorg er dan voor dat er geen etensresten op het terras of in de tuin achterblijven. Ontdek je ondanks je getroffen maatregelen alsnog meerdere mieren in de tuin? Pas dan de volgende tips toe om mieren te bestrijden:

  • Koperen draadjes en muntstukken: mieren lopen liever niet over een koperen ondergrond heen. Je kunt koperdraadjes spannen of koperen muntstukken neerleggen om mieren weg te houden.
  • Koffiedik strooien: meng wat koffiedik door de tuingrond heen en verspreid de aarde op plekken waar je mieren vandaan wil houden. Mieren houden niet van koffiedik en een beetje koffiedik op z’n tijd is ook nog eens goed voor jouw tuinplanten.
  • Kruiden/bloemen in de tuin kweken: mieren hebben een hekel aan sterk geurende kruiden en bloemen zoals bieslook, munt, knoflook, goudsbloemen of Afrikaantjes. Kweek deze in de tuin om mieren op afstand te houden.

Producten

Met deze Pokon producten zijn mieren verleden tijd in jouw tuin.

filter%5Bactive%5D%5B%5D=1&filter%5Btags.tag%5D=mieren