Tips
11-03-19

Onkruid bestrijden: Klaver

Last van klaver? Dan ben je vast en zeker niet de enige! De klaver groeit namelijk op veel plaatsen in de tuin, het gazon of aan de voet van heggen. De kans is dus groot dat klaver ook in jouw tuin voorkomt. In dit artikel geven wij tips hoe je klaver kunt herkennen en snel, effectief en bovenal verantwoord kunt verwijderen uit jouw (moes)tuin en gazon. En hoop je eens een klavertje 4 te vinden? Dan laat je klaver lekker staan!

Klaver herkennen

Iedereen herkent het klavertje vier wel. Voor de één een symbool van geluk, voor de ander een doorn in het oog. Daarnaast is er ook nog de klaver drie, met drie bladeren. Klaver is een erg moeilijk te bestrijden onkruid: klaver is namelijk sterk en overleeft ook gemakkelijk een winter met veel vorst. Met haar vasthoudende wortels zal het plantje snel opnieuw groeien, ook als er slechts een klein stukje van de klaver in de bodem achterblijft.

Schade door Klaver

Omdat klaver zich snel vermeerdert, is het slim om klaver te bestrijden. Zo voorkom je dat jouw gazon of terras straks vol onkruid staat. Wanneer klaver een plekje in jouw tuin heeft gevonden, dan wijst dat op een stikstoftekort. Om de klaver te kunnen bestrijden kies je dan voor een bemesting met een hoger stikstofgehalte.

Klaver verwijderen

Er zijn veel verschillende manieren om klaver uit je (moes)tuin, gazon of tussen je tegels te verwijderen. Je kunt de klaver uit je gazon verwijderen door met een (blad)hark of een verticulator over de plek met klaver heen te gaan, om zo de wortels zichtbaar te maken. Vervolgens trek je de wortels volledig uit. Zelfs nadat je dit hebt gedaan is de kans groot dat de klaver na een paar regenbuien weer de kop opsteekt. Dit geldt ook voor je terras. Wil je er zeker van zijn dat de klaver niet meer terug groeit? Dan kun je dit onkruid het beste aanpakken met een middel tegen onkruid.

Verantwoord Klaver bestrijden

Pokon biedt verschillende, handige producten om de klaver te bestrijden. Deze producten kun je het hele jaar toepassen van het begin van het voorjaar (vanaf februari) tot en met het najaar:

  • Pokon Onkruid Weg! bevat extra voeding voor een goed herstel van het gazon.
    Geschikt voor: Klaver in het gazon.

  • Pokon Tegen Onkruid Spray bestrijdt alle soorten onkruid en werkt zeer snel.
    Geschikt voor: Klaver tussen de tegels, grind, schelpen, beton, in de moestuin of border.

  • Pokon Tegen Onkruid Concentraat bevat een in de natuur voorkomende stof , nonaanzuur, die snel wordt afgebroken in de bodem.
    Geschikt voor: Klaver tussen grind of schelpen.

Last van een ander soort onkruid in je (moes)tuin, gazon of tussen de tegels? Lees dan ook onze andere tip-artikelen:

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.