Ridderzuring is een onkruid dat op veel plekken voorkomt, waaronder in de tuin. Het is hardnekkig onkruid wat zich niet erg makkelijk laat verwijderen. Het is gelukkig wel mogelijk om de ridderzuring te bestrijden. Probeer dit te doen voordat het onkruid de hele tuin over heeft genomen. Gebruik de volgende tips om ridderzuring in de tuin te bestrijden.

Wat is ridderzuring?

Ridderzuring behoort tot de duizendknoopfamilie, die oorspronkelijk uit Europa komt. Je ziet het onkruid vaak in weilanden of langs wegen, maar ook bij jou in de tuin kan dit onkruid groeien. Ridderzuring verspreidt zich op verschillende soorten plekken. Op voedselrijke en vochtige grond, maar ook in zowel zonnige als schaduwrijke plekken. Dit maakt het vaak een lastig onkruid om aan te pakken. Ridderzuring heeft daarnaast erg diepe wortels, wat het moeilijk maakt om de hele plant goed uit te graven. De planten kunnen tot wel 125 centimeter hoog worden en hebben lange, langwerpige bladeren van maximaal 30 centimeter lang. De plant bloeit rond juni en krijgt dan bruinrode bloemen.

Wat kun je zelf doen?

Zijn er slechts een aantal planten in de tuin te vinden? Probeer deze dan volledig uit te graven met een schep. Let er hierbij wel op dat je de gehele wortel meeneemt. Als er delen van de wortel achterblijven, kan de ridderzuring weer terug groeien. Staat jouw moestuin of border al helemaal vol met dit onkruid? Gebruik dan bij voorkeur direct een onkruidverdelger.

Onze oplossing

Blijft de ridderzuring terugkomen of zijn er al te veel planten aanwezig om met de hand te bestrijden? Kies dan voor een professionele onkruidverdelger. Gebruik de Pokon Tegen Onkruid Spray. Hiermee bestrijd je snel en effectief alle delen van de ridderzuring die zich boven de grond bevinden. Deze spray is geschikt voor zowel de moestuin als tussen de beplanting.

externalId=pokon-sub-domein-template-1.2.1.3.2&filter[active]=1&filter[category]=/Probleemoplosser