Zwarte nachtschade

De zwarte nachtschade komt vaak voor in moestuinen en is gek op pas gewoelde grond. Het is hardnekkig onkruid, wat ook nog eens giftig kan zijn. Daarom is het verstandig om de zwarte nachtschade meteen te bestrijden wanneer je deze in de tuin aantreft. Lees verder voor tips om dit onkruid te herkennen en bestrijden.

Wat is de zwarte nachtschade?

Het nachtschade geslacht bestaat uit meer dan 1500 planten, waaronder ook een aantal nuttige kruidachtige planten vallen. Tomaat, aardappel en aubergine behoren namelijk ook tot deze familie. De zwarte nachtschade is juist niet erg geliefd, omdat de besjes erg giftig zijn bij inname. Verschijnselen als buikpijn, braken, koorts en zweten doen zich voor. Kijk daarom uit met kleine kinderen in de tuin, en met honden of katten die de besjes in je tuin kan bereiken.

De zwarte nachtschade is een éénjarige plant en wordt maximaal 40 centimeter hoog. Je herkent het onkruid al snel aan de witte bloemetjes en zwarte besjes. De besjes zijn eerst groen, maar worden na een tijdje zwart van kleur.

Wat kun je zelf doen?

De zwarte nachtschade is hardnekkig, maar gelukkig niet onmogelijk om te bestrijden. Je kunt de zwarte nachtschade het beste met de hand verwijderen. Doe dit voor dat de planten bloeien en besjes krijgen, zodat ze zich niet uit kunnen zaaien. Het aanraken van de besjes met de blote hand is niet gevaarlijk. Zorg dat je de gehele wortel van de zwarte nachtschade verwijdert.

Onze oplossing

Wanneer het niet lukt om de zwarte nachtschade met de hand te bestrijden of het onkruid blijft terugkomen, kun je beter een onkruidverdelger bestrijden. Gebruik de Pokon Tegen Onkruid Spray om de bovengrondse delen van de zwarte nachtschade te bestrijden. Je kunt de spray gebruiken voor onkruid tussen de beplanting, bestrating of in de moestuin.

Tegen Onkruid Concentraat 225ml

Pokon Tegen Onkruid Concentraat bestrijdt snel en effectief alle bovengrondse delen van het onkruid.

Tegen Onkruid Spray 1L

Pokon Tegen Onkruid Spray bestrijdt snel en effectief alle bovengrondse delen van het onkruid tussen bestrating, beplanting en in moestuin.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.