Slakken bestrijden

Ontdek je slijmsporen op de bladeren van je planten of zijn jouw planten helemaal kaal gegeten? Dan is de kans groot dat je last hebt van slakken in je moestuin, tuin of potplanten. Ontdek onze handige tips en producten om slakken te voorkomen en te bestrijden.

Oorzaken slakken

Een slak produceert met gemak 600 eitjes per jaar. Zodra je één slak in je (moes)tuin of potplanten spot, is het dus slechts een kwestie van tijd totdat je tuin door een heuse slakkenplaag getroffen wordt.

Hoe komen die slakken nu in je (moes)tuin en potplanten terecht?

 • Vochtige grond: slakken zijn dol op vochtige grond, dus hoe vochtiger de potgrond, hoe sneller je slakken tussen de planten en bloemen zult vinden.

Biologische slakkenkorrels als bestrijding

Is het niet gelukt om slakken te voorkomen? Dan kun je slakken eenvoudig en snel op verantwoorde manier bestrijden met Pokon Tegen Slakken Korrels. Na het eten van de korrels, trekken slakken zich terug in hun schuilplaats en daar sterven ze. Ze kunnen dus niet worden opgegeten door huisdieren, egels of vogels. Mocht je dit toch zien gebeuren, schrik dan niet. De slakkenkorrels zijn veilig voor mens en dier. Let natuurlijk wel op de beschreven voorzorgsmaatregelen. De Pokon Tegen Slakken Korrels komen in drie verschillende varianten:

Slakken voorkomen

Er zijn een aantal manieren om slakken te weren uit de tuin. Probeer deze tips eens:

 • Slakken kunnen extreem goed ruiken en komen op bepaalde geuren van planten af. Lekker ruikende planten kunnen dus wel eens de slakken aantrekken in jouw tuin! Je kunt ze afschrikken door anti-slak planten in je (moes)tuin te zetten met geuren waar slakken niet zo dol op zijn, zoals de goudsbloem, ezelsoor, het vingerhoedskruid, geel duizendblad en verschillende kruiden en gewassen. Wil je liever geen nieuwe bloemen planten? Spray dan een geurtje rond in de tuin waar slakken niet van houden zoals knoflookwater.
 • Je kunt slakken ook weghouden uit je (moes)tuin door cacaodoppen, sparrennaalden, houtsnippers of eierschalen op de bodem te strooien. Slakken (zeker naaktslakken!) hebben namelijk een hekel aan droge of stekelige oppervlaktes.
 • Ook is het slim om regelmatig de grond in de tuin en in grote potten te schoffelen. De bovenste grondlaag wordt hierdoor droger. Slakken houden niet van de droogte en zullen daardoor wegblijven. De wortels van je planten kunnen nog steeds voldoende water opnemen en door blijven groeien.
 • Trek slakkenvijanden aan.
  • Maak bijvoorbeeld een (kleine) vijver of waterbak in jouw tuin om kikkers te lokken of stop er kikkerdril in. Kikkers zijn namelijk dol op slakken.
  • Maak je tuin aantrekkelijk voor merels: een drinkbak, schuilmogelijkheden als een takkenril, een stukje gazon waarop ze pieren kunnen zoeken en hagen waarin ze kunnen nestelen. Zo kunnen merels je misschien van jouw slakkenplaag afhelpen.
  • Lok egels naar de tuin met voldoende schuilplaatsen zoals een takkenril of een berg bladeren. Wanneer ze hun winterslaap in jouw tuin houden, zullen ze zich in de zomer rond eten aan slakken.

Producten

Om slakken te bestrijden, heeft Pokon de volgende producten voor je:

Bio Tegen Slakken Korrels 900gr

Een snelle en effectieve oplossing tegen slakken op sierplanten, kuipplanten en in de moestuin.

Bio Tegen Slakken Korrels 450gr

Een snelle en effectieve oplossing tegen slakken op sierplanten, kuipplanten en in de moestuin.

Bio Tegen Slakken Korrels 225gr

Een snelle en effectieve oplossing tegen slakken op sierplanten, kuipplanten en in de moestuin.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.