Slakken bestrijden

Ontdek je slijmsporen op de bladeren van je planten of zijn jouw planten helemaal kaal gegeten? Dan is de kans groot dat je last hebt van slakken in je moestuin, tuin of potplanten. Ontdek onze handige tips en producten om slakken te voorkomen en te bestrijden.

Oorzaken slakken

Een slak produceert met gemak 600 eitjes per jaar. Zodra je één slak in je (moes)tuin of potplanten spot, is het dus slechts een kwestie van tijd totdat je tuin door een heuse slakkenplaag getroffen wordt.

Hoe komen die slakken nu in je (moes)tuin en potplanten terecht?

  • Vochtige grond: slakken zijn dol op vochtige grond, dus hoe vochtiger de potgrond, hoe sneller je slakken tussen de planten en bloemen zult vinden.

Slakken voorkomen

Slakken kunnen extreem goed ruiken en komen op bepaalde geuren van planten af.

Je kunt ze afschrikken door anti-slak planten in je (moes)tuin te zetten met geuren waar slakken niet zo dol op zijn, zoals de goudsbloem, ezelsoor, het vingerhoedskruid, geel duizendblad en verschillende kruiden en gewassen.

Je kunt slakken ook weghouden uit je (moes)tuin door cacaodoppen, sparrennaalden, houtsnippers of eierschalen op de bodem te strooien. Slakken (zeker naaktslakken!) hebben namelijk een hekel aan droge of stekelige oppervlaktes.

Ook is het slim om regelmatig de grond in de tuin en in grote potten te schoffelen. De bovenste grondlaag wordt hierdoor droger, waardoor slakken wegblijven. De wortels van je planten kunnen nog steeds voldoende water opnemen en door blijven groeien.

Biologische slakkenkorrels als bestrijding

Is het niet gelukt om slakken te voorkomen? Dan kun je slakken eenvoudig en snel op verantwoorde manier bestrijden met Pokon Tegen Slakken Korrels. Na het eten van de korrels, trekken slakken zich terug in hun schuilplaats en daar sterven ze. Ze kunnen dus niet worden opgegeten door huisdieren, egels of vogels. Mocht je dit toch zien gebeuren, schrik dan niet. De slakkenkorrels zijn veilig voor mens en dier. Let natuurlijk wel op de beschreven voorzorgsmaatregelen. De Pokon Tegen Slakken Korrels komen in drie verschillende varianten:

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.