De heermoes, ook wel bekend als de paardenstaart, komt erg veel voor en is een lastig te bestrijden onkruid. Gelukkig kun je de heermoes met onze tips goed bestrijden, zodat jouw tuin weer snel helemaal de oude wordt! Lees verder om erachter te komen hoe je de heermoes herkent en wat je het beste kunt doen om van dit onkruid af te komen.

Wat is de heermoes?

Heermoes is een bijzonder hardnekkig onkruid en groeit het liefst tussen bestrating of andere planten in jouw tuin. Dit onkruid is met name lastig te bestrijden door de grote, zwarte wortels die een breed ondergronds netwerk vormen. De wortels van de heermoes gaan heel diep en breken snel af wanneer je deze probeert uit de grond te trekken. Uit de breekpunten ontstaan dan weer nieuwe wortels. Daarom is het dus zo hardnekkig.

Let op: de heermoes is giftig voor huisdieren. Laat stengels van de heermoes daarom niet zomaar liggen, wanneer je hond of kat hier ook rondloopt.

Wat kun je wel doen?

Om van de heermoes af te komen, zul je het volledige ondergrondse netwerk moeten verwijderen. Graaf alles uit om te voorkomen dat er delen van de wortels achterblijven en de heermoes weer terug kan groeien. Zorg er wel voor dat je omliggende planten hier niet bij beschadigd.

Onze oplossing

Lukt het niet om de heermoes op deze manier te bestrijden? Maak dan gebruik van de Pokon Tegen Onkruid Spray. Met deze spray bestrijd je snel en effectief alle delen van de heermoes die zich boven de grond bevinden. Je kunt deze spray gebruiken tussen de bestrating, beplanting en in de moestuin. Heb je last van erg veel hardnekkig heermoes in de tuin? Kies dan Pokon Tegen Hardnekkig Concentraat om de heermoes mee te bestrijden. Dit middel is geschikt voor onverharde terreinen.

externalId=pokon-sub-domein-template-1.2.1.3.2&filter[active]=1&filter[category]=/Probleemoplosser