Slakken in de tuin

Ontdek je steeds vaker gaten in de bladeren van jouw tuinplanten? Dan is de kans groot dat je last hebt van slakken in de tuin. Ontdek onze handige tips en producten om slakken in je tuin te voorkomen en te bestrijden. Bekijk ook onze andere tips voor het bestrijden van slakken.

Oorzaken slakken in de tuin

Wist je dat een slak in een jaar tijd met gemak 600 eitjes legt? Een slak heeft daarvoor niet eens een andere slak nodig, want een groot gedeelte van de slakken is tweeslachtig. Voordat je het weet wordt jouw tuin getroffen door tientallen slakken die aan jouw mooie planten en bloemen eten en brengen ze grote schade toe aan jouw planten. Tijd om daar iets aan te doen!

Hoe komen die slakken nu in je tuin terecht?

  • Vochtige grond: slakken zijn dol op vochtige grond, dus hoe vochtiger de grond, hoe sneller je slakken tussen de planten en bloemen zult vinden.
  • Bepaalde planten: slakken hebben een voorkeur voor bepaalde planten (vaak met veel of grote bladeren), zoals hosta’s. Met deze plant in je tuin, is de kans extra groot op (naakt)slakken. Er zijn verschillende tips om je Hosta te beschermen tegen slakken.

Slakken in tuinplanten voorkomen

Slakken kunnen extreem goed ruiken en komen op bepaalde geuren van planten af.

Je kunt ze afschrikken door anti-slak planten in je tuin te zetten met geuren waar slakken niet zo dol op zijn, zoals de goudsbloem, ezelsoor, het vingerhoedskruid, geel duizendblad en verschillende kruiden en gewassen.

Je kunt slakken ook weghouden uit je tuin door cacaodoppen, sparrennaalden, houtsnippers of eierschalen op de bodem te strooien. Slakken (zeker naaktslakken!) hebben namelijk een hekel aan droge of stekelige oppervlaktes.

Ook is het slim om regelmatig in de tuin te schoffelen. De bovenste grondlaag droogt uit, waardoor slakken wegblijven. De wortels van je planten kunnen nog steeds voldoende water opnemen en door blijven groeien.

Biologische slakkenkorrels als bestrijding

Helpen de tips om slakken te voorkomen niet, dan is het misschien tijd om de slakken te bestrijden met slakkenkorrels. Na het eten van biologische Pokon Tegen Slakken Korrels, trekken slakken zich terug in hun schuilplaats en daar sterven ze. Ze kunnen dus niet worden opgegeten door huisdieren, egels of vogels. Mocht je dit toch zien gebeuren, schrik dan niet. De slakkenkorrels zijn veilig voor mens en dier. Let natuurlijk wel op de beschreven voorzorgsmaatregelen. De Pokon Tegen Slakken korrels komen in drie verschillende varianten:

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.