Slakken in de moestuin

Ontdek je gaten in de bladeren van de door jou met zorg gekweekte gewassen? Dan is de kans groot dat je last hebt van slakken in de moestuin! Ontdek onze handige tips en producten om slakken in je moestuin te voorkomen en te bestrijden. Bekijk ook onze andere tips voor het bestrijden van slakken.

Oorzaken slakken in de moestuin

Een slak produceert met gemak 600 eitjes per jaar. Zodra je één slak in je moestuin spot, is het dus slechts een kwestie van tijd totdat je tuin door een heuse slakkenplaag getroffen wordt.

Er zijn verschillende oorzaken voor slakken in je moestuin:

  • Te natte moestuin: slakken zijn dol op vochtige grond, dus hoe vochtiger jouw moestuin, hoe sneller je slakken in je moestuin zult vinden.
  • Bepaalde gewassen: slakken hebben een voorkeur voor bepaalde gewassen zoals jonge stekjes, kool en sla.

Slakken voorkomen in de moestuin

Slakken ruiken extreem goed en komen af op bepaalde geuren van groenten of planten in je moestuin. Je kunt ze afschrikken door anti-slak gewassen te kweken met sterke geuren waar slakken niet zo dol op zijn, zoals munt, salie, tijm of knoflook.

Creëer een droog oppervlak in je moestuin zonder dat je moestuinplanten een tekort aan water hebben. Slakken (zeker naaktslakken!) hebben namelijk een hekel aan droge of ruwe oppervlaktes. Strooi cacaodoppen, eierschalen of houtsnippers op de bodem en je zult zien dat je slakken jouw gewassen met rust laten.

Biologische slakkenkorrels als bestrijding

Kunnen de slakken meer van de gewassen genieten dan jij? Dan kun je slakken eenvoudig en snel op verantwoorde wijze bestrijden met biologische Pokon Tegen Slakken Korrels. Na het eten van de korrels, trekken slakken zich terug in hun schuilplaats en daar sterven ze. Ze kunnen dus niet worden opgegeten door huisdieren, egels of vogels. Mocht je dit toch zien gebeuren, schrik dan niet. De slakkenkorrels zijn veilig voor mens en dier. Let natuurlijk wel op de beschreven voorzorgsmaatregelen. De Pokon Tegen Slakken korrels komen in drie verschillende varianten:

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.