Klantenservice

Stuur een e-mail naar
Bel met de klantenservice
Blijf op de hoogte via onze
Social Media

Contactformulier

Stel hier jouw vraag of laat een bericht achter
Uw gegevens worden gebruikt om aan uw aanvraag te voldoen. Gegevens worden uiteraard niet verstrekt aan derden, tenzij dit nodig is om aan uw aanvraag te voldoen. Lees meer in ons privacy statement

Veelgestelde vragen

Antwoord op de meest voorkomende vragen
097101c4-303a-448d-82af-5fc1b1dad56e,50ad5df9-7697-4cc0-a8a8-65f5e4721198,3f9e0ea3-afa6-485b-9ea5-34e37fdb8e97
Ik heb een vraag over mijn kamerplant

Wil je weten hoe je jouw kamerplant het beste kan verzorgen? Zoek jouw kamerplant op in de plantengids. Klik hier.


Kan ik potgrond van vorig jaar hergebruiken?

Het is verstandig om potgrond van vorig jaar niet opnieuw te gebruiken. Na een bepaalde periode is alle voeding uit de grond. Daarnaast kunnen er bepaalde zouten zijn opgehoopt door watergift en bemesten. Ook de zuurgraad (pH) verandert in de loop van de tijd. Dit heeft een negatieve invloed op je plant. Dus stel dat je de potgrond in maart hebt gekocht, dan is het wellicht verstandig het volgende voorjaar geen risico te nemen. Mocht je de potgrond na de zomer gekocht hebben, dan kan het zijn dat de werking nog precies zo is zoals je hem kocht.

'Oude' potgrond kun je wel gebruiken om je tuin of border op te hogen.

Hoe kom ik van kleine vliegjes in de potgrond af?

Soms zie je kleine vliegjes die uit potgrond komen. Dit is een bekend fenomeen, het zijn varenrouwmuggen, ook wel rouwvliegjes genoemd. Ze leggen graag hun eitjes in een warme en vochtige omgeving: de potgrond van jouw plant. Wanneer de eitjes uitkomen, leven de larven vooral van in de grond aanwezige schimmels. Daarnaast knabbelen de larven graag aan de wortels van jouw plant wat schade aan kan brengen aan je plant. 

Tegenwoordig zijn steeds meer potgronden voorzien van biologische meststoffen en worden er andere grondstoffen gebruikt zoals houtvezel en compost. We zien dat deze potgronden een grotere aantrekkingskracht hebben op de rouwvliegjes. Buiten merk je daar niet zo veel van. Binnenshuis echter wel. Er wordt gezocht naar duurzame oplossingen om de vliegjes in potgrond te voorkomen, maar die hebben we nog niet gevonden. Bij gebruik van niet-biologisch bemeste producten zal het probleem kleiner zijn, echter ook dan is en blijft potgrond een goede plek om eitjes in te leggen. Zeker in de wintermaanden.

Hoe los je het op? 

  • Verwijder dode plantenresten: de varenrouwmug legt zijn eitjes graag in een humusrijke grond.
  • Niet te veel water: door niet te veel water te geven aan jouw planten kunnen al veel problemen voorkomen worden. Naast een humusrijke grond, houden de varenrouwmuggen ervan om hun eitjes in een vochtige grond te leggen.
  • Plaats een Pokon Bio Vangplaatjes Tegen Potgrondvliegjes in je pot. De gele kleur trekt de varenrouwmuggen aan. De varenrouwmuggen blijven de varenrouwmuggen hier aan vastplakken. Zo doorbreek je de levenscyclus.
  • Gebruik Pokon Aaltjes Tegen Rouwvliegjes. Dit is een natuurlijke manier van bestrijden. Aaltjes zijn microscopische wormachtige beestjes die de larven van de rouwmug opeten. Wanneer alle larven dood zijn, sterven de aaltjes ook uit en kan jouw plant weer herstellen! 

Lees meer over de varenrouwmug.

Over Pokon

Lees meer over ons merk