Akkerdistel, ook wel cirsium arvense, is een hardnekkige onkruidplant die veel ongemak veroorzaakt bij agrariërs, maar ook in particuliere tuinen voorkomt. Deze planten zijn lastig te verwijderen, omdat ze snel overwoekeren. Er zijn gelukkig wel een aantal dingen die je zelf kunt proberen om de uitbreiding van deze distel binnen de perken te houden. Lees verder voor onze tips om akkerdistel te bestrijden.

Wat is akkerdistel?

De akkerdistel is een hardnekkige onkruidplant die je herkent aan de smalle, kreukelige en stekelige bladeren. In de zomer vallen ze meer op door de paarse bloemhoofdjes die dan tevoorschijn komen. De wortels van de akkerdistel groeien erg snel, waardoor deze plant in een mum van tijd jouw hele (moes)tuin of bestrating overneemt.

Wat kun je zelf doen?

Akkerdistel is lastig te bestrijden, maar je kunt wel voorkomen dat deze onkruidplant zich sneller verspreidt. Knip volgroeide distels af bij de grond. De akkerdistel zal de eerste keren weer terug groeien, maar uiteindelijk raakt de wortel vermoeid en blijft de akkerdistel weg. Dit dien je dus wel een paar weken herhaaldelijk moeten doen. Zit akkerdistel bij jou in het gazon? Regelmatig maaien helpt hier ook bij. Zorg ervoor dat je de distels afknipt voordat de knoppen openen. Zo voorkom je verspreiding. Heb je maar een paar akkerdistels in de tuin? Dan kan het volstaan om de wortels geheel uit te graven. Zorg er dan wel voor dat je ook echt geen wortels achterlaat, anders zal de akkerdistel weer terug groeien.

Akkerdistel bestrijden

Blijft de akkerdistel toch terugkomen en lukt het niet deze zelf te bestrijden? Gebruik dan de Pokon Tegen Onkruid Spray. Deze spray bestrijdt snel en effectief alle bovengrondse delen van de akkerdistel. Je kunt de spray gebruiken tussen bestrating, beplanting en in de moestuin. Je kunt ook kiezen voor Pokon Tegen Hardnekkig Onkruid Concentraat. Dit product is geschikt als je last hebt van een grote groep akkerdistels op een onverhard terrein.

Dit heb je nodig:

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Btags.tag%5D=akkerdistel