Mos bestrijden

Mos in het gazon is een veelvoorkomend probleem in ons natte kikkerlandje. Toch kun je mos grotendeels voorkomen. Ook kun je mos in het gazon bestrijden.

Oorzaak mos in het gazon

Er zijn verschillende oorzaken voor mos in het gazon. Vaak is het een combinatie van factoren. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken:

  • Slechte conditie van het gazon;
  • Langdurige periode van regen;
  • Slechte drainage;
  • Veel schaduw op het gazon;
  • Te kort maaien.

Wanneer mos verwijderen

Mos kun je het beste verwijderen wanneer de grond niet bevroren is en wanneer er geen zware regen wordt verwacht. Wij adviseren de maanden februari, maart, april, augustus en september.

Mos bestrijden

Trek mos nooit zomaar uit je gazon, want dan bestaat de kans dat sporen van het mos verspreid worden. Met Pokon Mos Weg! bestrijd je doeltreffend hardnekkig mos in je gazon. Wil je ook direct onkruid bestrijden? Lees dan meer over Pokon Mos & Onkruid Weg! Om het mos te bestrijden bevatten beide anti-mos middelen ijzersulfaat.

Mos voorkomen

Je voorkomt mos door de algehele conditie van je gazon te verbeteren. Dit doe je door het gazon goed te verzorgen en de voedingswaarde op peil te houden door 3 keer per jaar te bemesten.

Tips om mos te voorkomen:

  • Zorg voor een goede drainage;
  • Zorg ervoor dat je gazon zoveel mogelijk in de zon ligt;
  • Maai je gazon niet te kort (minimaal 4 centimeter);
  • Bemest in het voorjaar, de zomer en in het najaar.

Lees meer over het onderhouden van je gazon.

Mos Weg! strooibus 400gr

Heb je last van Mos in je gazon? Pokon Mos Weg! dood het ongewenste mos. Daarnaast bevat het gazonmest dat het gras zal helpen groeien.

Mos en Onkruid Weg! 25m2 (3 in 1)

Pokon Mos & Onkruid Weg! is een pakket met zowel een gazonvoeding met onkruidbestrijder als een gazonvoeding met mosbestrijder. Pak onkruid en mos tegelijk aan en je hebt weer snel een mooi groen gazon. Inhoud: 875gr Mos Weg!; 500gr Onkruid Weg!.

Mos Weg! 25m2 875gr

Last van mos in het gazon? Door mos verstikt het gras en het gras wordt verdrongen. Een effectieve manier om dit op te lossen is het gebruik van Pokon Mos Weg!. Geschikt voor 25m2.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.