Gazon bemesten

Je gazon gezond en sterk! Bemest je gazon 3 keer per jaar en je bent de trotse eigenaar van een heerlijk groen gazon.

Welke gazonmest kies ik?

Pokon Bio Gazonmest is een biologische gazonmest die je het hele jaar kunt gebruiken om een supergroen gazon te krijgen. In het voor- en najaar combineer je deze gazonmest met Pokon Bio Kalk, zodat de voeding extra goed wordt opgenomen en het gazon sterk blijft.

Pokon Gazonmest met Kalk 3-in-1 is een organisch minerale voeding die je het hele jaar kunt gebruiken. Doordat er kalk in deze gazonmest zit, is hij ideaal voor in het voorjaar en in het najaar. Je strooit in deze perioden kalk om je gazon sterk te houden en met deze gazonmest is dit geen aparte handeling. Makkelijk!

De gazonmest voor 75, 125 en 250m2 zijn hersluitbaar door een zipper, zodat je de voeding na gebruik makkelijk kunt opbergen en op een ander moment weer kunt gebruiken.

Pokon Plantversterker

Pokon Bio Gazonmest en Pokon Gazonmest met Kalk 3-in-1 dragen het Pokon Plantversterker logo. De toevoeging van de Pokon Plantversterker zorgt voor steviger gras dat beter bestand is tegen droogte en ziektes. Daarnaast zal het gras mooier rechtop staan waardoor het beter te maaien blijft, ook als het wat langer blijft.

Waarom bemesten?

Als je de tijd neemt om het gazon te bemesten dan blijft de kleur mooi diepgroen en het gras lekker vol. Ook is het bemesten van je gazon nodig om het gazon meer weerbaar te maken tegen mos, onkruid, kou en bodeminsecten zoals engerlingen en emelten. Daarnaast kun je lekker blijven maaien, want het gazon zal zijn vitaliteit behouden.

Wanneer het gazon bemesten?

Je bemest je gazon 3 keer per jaar om het gezond en sterk te houden. Je kunt dit het beste doen in het voorjaar, rond de zomer en in het najaar.

  • In het voorjaar: februari/maart/april
  • Rond de zomer: mei/juni/juli
  • In het najaar: september/oktober/november