Onkruid bestrijden

Wil je een groen gazon zonder klaver, madeliefjes of paardenbloemen? Maak je gazon dan zo sterk mogelijk. Het is dan meer weerbaar tegen onkruid.

Oorzaak onkruid

Er zijn verschillende oorzaken voor onkruid in je gazon. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken:

  • Vogels verspreiden zaadjes;
  • De lucht verspreidt zaadjes.
  • Slechte conditie van het gazon;
  • Te kort maaien.

Wanneer onkruid bestrijden

Onkruid in het gazon merk je vaak op tijdens de maanden mei, juni en juli. Heb je onkruid in je gazon waargenomen, dan kun je het vaak direct bestrijden.

Onkruid handmatig verwijderen

Je kunt onkruid uitsteken met een onkruidsteker of met de hand uittrekken. Dit is een arbeidsintensieve klus, maar wel de methode waarmee je het beste onkruid verwijdert. Bovendien zorg je er zo voor dat planten die wel gewenst zijn, niet worden aangetast. Er kunnen wel kale plekken in je gazon ontstaan.

Onkruidverdelger

Verwijder onkruid snel en effectief met Pokon Onkruid Weg!. Deze onkruidverdelger bevat ook voeding, dit is goed voor het herstel van het gazon. Wil je ook direct mos bestrijden? Lees dan meer over Pokon Mos & Onkruid Weg!.

Onkruid voorkomen

Bemest je gazon 3 keer per jaar en maai je gazon niet te kort (minimaal 4 centimeter). Zo verbeter je de conditie van je gazon en is het meer weerbaar tegen onkruid.

Lees meer over het onderhouden van je gazon. En ontdek meer informatie over onkruid bestrijden in de tuin.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.