Benieuwd welke klussen er in huis en tuin te doen zijn in juli? Kies jouw klus:

Moestuin

  • Heb je nog een plekje over in je moestuin of ben je iets te laat begonnen? In juli kun je de volgende groenten nog zaaien in volle grond andijviebroccoli, paksoi, Chinese kool, tuinkers, raapstelen, radijs, rode biet, rucolasnijbiet en sperziebonen. En deze kun je nog planten: boerenkoolsperziebonenandijvie, paksoi en winterprei. Let op: zaai niet uit tijdens een hele warme en droge periode, grote kans dat de plantjes het dan niet overleven. Wacht dan nog even.
  • In juli zijn veel gewassen klaar om geoogst te worden bijvoorbeeld komkommerspeterseliewortelbloemkoolcourgette, pluksla, knoflookrucolaspinazie en snijbiet. Ook kleinfruit kun je oogsten zoals zomerframbozen, aalbessen, blauwe bessen en bramen.
  • Kweek je in een kas? Let op met de warmte. Ventileer de kas goed en voorkom te hoge temperaturen zodat je ziektes en schimmels kunt vermijden.
  • Houd je gewassen gezond met voeding om ze minder vatbaar te maken voor ziekten en schimmels. Gebruik Pokon Bio Moestuin Mest voor planten in volle grond en Pokon Bio Moestuin Voeding voor planten in pot.
  • Let er op dat gewassen niet uitdrogen, vooral jonge gewassen en zaailingen zijn hier gevoelig voor. Heb je wel eens gedacht aan het aansluiten van een regenton? Ideaal voor drogere periodes.
  • Houd je moestuin planten goed in de gaten op ziektes en plagen. Slakken, valse meeldauw en luizen zien die we vaak zien opduiken in de zomer. Check de Pokon Probleemherkenner hoe je het kunt oplossen en voorkomen. Kies bij voorkeur voor een natuurlijke oplossing.
  • Onkruid verwijderen is noodzakelijk zodat je gewassen niet overwoekerd raken. Verwijder onkruid zodra je het ziet opduiken. Een bodembedekker kan helpen om onkruid te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld onze Pokon Boomschors.
3c7c0a9b-20dd-4873-a5e2-f01d4ba84f3b,6ec5ed3a-407a-4293-9a6c-ba25be54b031,f43cc1d3-f2d4-4288-aa60-19741fd2c057,c11f3b9d-c4e1-4aa2-8abb-a2e6704c76c7

Gazon

  • Maai 1 à 2 keer per week je gras. Maai je gazon niet te kort om felle verbranding en uitdroging te voorkomen. Een lengte van 4-5 cm is perfect voor de zomer. 
  • Sproei wanneer dit nodig is. Sproei liever één dag veel dan elke dag een klein beetje.
  • Een goed gevoed gazon heeft minder kans op kale plekken, mos en onkruid. Voed je gazon 3 keer per jaar: in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. Voed je gazon in juli als je dat in juni nog niet hebt gedaan met Pokon Bio Gazonmest of Pokon Gazon Revolutie. Bemest je gazon bij voorkeur als er regen wordt verwacht.
  • Heb je last van ronde bruine plekken of losliggend gras omdat vogels je grasmat vernielen? Dan is de kans groot dat je last hebt van engerlingen. Ze zijn wit van kleur en lijken op een rups met een roodbruine kop. Ze kunnen het gazon flink beschadigen. Met Pokon Aaltjes Tegen Engerlingen kan je deze larven bestrijden op een natuurlijke manier. 

Plant in pot

  • Planten in pot kunnen met het warme weer snel uitdrogen. Overweeg indien mogelijk planten die continu in de zon staan te verplaatsen. Tips om duurzaam om te gaan met water: sproei alleen als de grond echt droog is, geef je planten ‘s avonds water, gebruik nieuwe potgrond met een goed watervasthoudend vermogen zoals Pokon Waterproof Potgrond en gebruik een bodembedekker zoals Pokon Boomschors.
  • Knip uitgebloeide bloemen weg, bijvoorbeeld van margrieten en rozen.
  • Planten in pot zijn afhankelijk van de voedingsstoffen uit de grond. In potgrond zit meestal voeding voor 3 maanden. Geef je planten daarna regelmatig voeding met Pokon Bio Terras & Balkon Planten Voeding of Pokon Bio Terras & Balkon Planten Voedingskegels. Geef je mediterrane plant, speciale voeding.

 

Border

  • Met het aanplanten van nieuwe planten en bomen kun je het beste even wachten tot het najaar. Doordat de temperaturen hoog zijn en er weinig regen valt is het voor een net nieuw aangeplante plant moeilijk om te wortelen. Wil je wel aanplanten? Kies dan voor Pokon Waterproof Aanplantgrond en voorkom uitdroging.
  • Zorg dat je planten in de border niet uitdrogen, geef voldoende water. Heb je nog jonge tuinplanten en bomen staan? Houd deze extra in de gaten en voorkom uitdroging.
  • In deze periode zien we vaak luizen op rozen. Spuit de luizen van de roos af met een plantenspuit of gieter. Behandel je roos vervolgens met Pokon Bio Tegen Insecten Spray.
  • Alles groeit in juli, vergeet planten daarom niet te voeden. Kies een universele voeding zoals Pokon Bio Tuinmest en ondersteun planten met specifieke wensen met Pokon Rodo, Hortensia & Azalea MestPokon Siergrassen & Bamboe Mest en Pokon Rozen Mest.
  • Heb jij een hosta en/of dahlia in je tuin? Houd deze dan goed in de gaten. Slakken zijn dol op deze planten. Bestrijd slakken eenvoudig met Pokon Bio Tegen Slakken Korrels.
  • Controleer je planten regelmatig op insecten en ziektes. Hoe sneller je problemen opmerkt, hoe makkelijker ze te bestrijden zijn. Gebruik onze Pokon Probleemherkenner om het insect of de ziekte te herkennen en advies te krijgen.

 

f9c1078e-3366-4dcb-b64f-3335695274c2,f4586c11-82e9-4568-b3e2-6d14bda65eec,986d52eb-5adf-476f-be6f-34a94c9b5e2d,5689db96-4120-4687-89b1-1d24ae134b16

Kamerplanten

  • Pas op met planten die in de felle zon bij het raam staan. Ze kunnen gaan verbranden. Geef je kamerplant indien nodig een ander plekje.
  • Kamerplanten krijgen vaak te veel water, vooral in deze warme maanden is dat een gevaar, lees bij aankoop het plantlabel, daar staat op of de plant veel of weinig behoefte heeft aan water. Voel met je vinger in de potgrond of je plant water nodig heeft. Blijf je het lastig vinden? Met de Pokon Watermeter kun je precies zien wanneer het tijd is om je plant water te geven. Hij kleurt wit als het zover is.
  • Vergeet je kamerplant geen voeding te geven. Gebruik Pokon Bio Kamerplanten Voeding, Pokon Bio Groene Planten Voeding of Pokon Bio Bloeiende Planten Voeding.