/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Hosta

Hosta's zijn er in vele soorten en maten en behoort tot de aspergefamilie. De Hosta wordt ook wel hartlelie genoemd en is een erg populaire plant die in de zomermaanden prachtig bloeit vanwege haar mooie, groene blad.

Hosta kenmerken

Planttype: Vaste tuinplant
Grondsoort: basis tuinplantengrond
Bemesten: twee keer per jaar
Vochtigheid: normaal
Standplaats: schaduw, halfzon
Gebruik: solitair, snijbloem/-heester
Hoogte: 40 cm, 50 cm
Bloem: paars, blauw
Bloeitijd: juli, augustus
Blad/loof: bladverliezend, blauw
Winterhardheid: zeer goed (-28,8 tot -23,4°C), USDA zone 5

Grond voor Hosta

De Hosta is een mooie groene tuinplant die meestal in de border wordt geplant. Je geeft je plant een goede start met basis tuinplantengrond. Hier zit voldoende voeding in voor twee maanden.

Slakken bij Hosta's

Ook slakken houden van Hosta’s en doen zich graag te goed aan het groene blad. Het resultaat: lelijke gaten. Wil je dit voorkomen? Een praktische en mooie oplossing is het strooien van cacaodoppen in de order. Strooi een laagje doppen rond de plant en slakken nemen snel het hazenpad

Standplaats 

De meeste Hosta's staan het liefst op een plek met gematigd licht (halfschaduw). Hosta Big Daddy en Hosta Elegans doen het goed in de zon.

Hosta voeden 

Om jouw Hosta's goed te laten groeien en weerbaar te maken tegen eventuele ziekten of plagen, kun je hem twee keer per jaar voorzien van tuinmest.

Hosta snoeien

De Hosta hoef je in principe niet te snoeien. Haal zo nu en dan de dode takken en bladeren weg, dan krijgen de nieuwe bladeren meer ruimte en zullen ze mooier bloeien.

Water geven 

Geef de Hosta regelmatig water, vooral in de zomer.

Pokon Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!