Nieuwsgazon
29-03-20

Is jouw gazon vitaal?

Een gezond, groen gazon is een prachtige toevoeging aan de tuin. Vooral met lekker weer in het voorjaar en de zomer is het gazon een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten. Maar krijgt het gazon niet genoeg aandacht, dan kunnen er problemen ontstaan. Voorbeelden van deze problemen zijn mos, kale plekken of verkleuring. Hoe los je deze gazonproblemen op?

Bodeminsecten

In de bodem van de tuin leven veel insecten. Veel van deze insecten zijn niet schadelijk voor het gazon, maar een aantal van deze insecten kunnen wel schade aanrichten. De bekendste bodeminsecten die het gazon kapot maken zijn engerlingen en emelten. Als je veel van deze insecten in je gazon hebt kan dit zorgen voor kale plekken. Pokon Plantkuur Grasinsecten Bio zorgt ervoor dat je gazon vitaler wordt.

Mos in je gazon

Mos in je gazon is geen mooi gezicht. Je kunt mos voorkomen door de afwatering te verbeteren en het gazon vitaal te houden. Zorg er verder voor dat je voor en na de winter het gazon bemest. Strooi ook kalk om mosvorming tegen te gaan. Het helpt ook als je het gazon verticuteert. Als het mos toch is doorgedrongen in je gazon dan kun je dit effectief verwijderen met Pokon Mos Weg!.

Kale plekken

Er zijn verschillende oorzaken voor kale plekken in het gazon: spelende kinderen, verticuteren, strenge vorst en ga zo maar door. Kale plekken kun je eenvoudig en snel herstellen met Pokon Graszaad Herstel.

Lees meer tips voor het herstellen van je gazon.

Tips nodig voor het maaien van je gazon? Bekijk dan deze video!


Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (1)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Rob Poot | 03-07-20

Heb wat gele plekken in het gras wat is dit en wat kan ik doen Sproei twee maal per week en ik maai wekelijks?
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.