Bodeminsecten verjagen

Onder je gazon leven verschillende bodeminsecten. Deze insecten zijn niet allemaal schadelijk, maar een aantal kunnen grote problemen veroorzaken. De bekendste bodeminsecten die je graszoden kapot maken zijn engerlingen en emelten. Wanneer er kale en/of gele plekken en losliggende stukken gras in jouw gazon voorkomen, is dit een teken dat je last hebt van schadelijke graslarven in het gazon. Deze plekken en losliggende stukken worden veroorzaakt door vogels die op zoek zijn naar engerlingen en emelten. Hoe herken je deze soorten ongedierte en wat kun je eraan doen?

Engerlingen in je gazon

Engerlingen zijn larven van de meikever, junikever en rozenkever. Je herkent de engerlingen aan hun witte kleur en de gekrulde vorm. Ze genieten van de wortels van het gazon. Hierdoor ontstaan er kale plekken.

Emelten in je gazon

Emelten zijn larven van de langpootmug. Emelten hebben in tegenstelling tot engerlingen geen poten en eten van het groen boven de grond. Als je veel emelten in je gazon hebt kan dit zorgen voor kale plekken.

Bodeminsecten voorkomen

Doordat de graslarven zich voeden met de plantdelen van gras kunnen ze aardig wat schade veroorzaken. Gelukkig kun je de kans op gazonschade door bodeminsecten voorkomen.

Bodeminsecten bestrijden

Niet alleen de graslarven zorgen voor lelijke plekken in je gazon. Vogels zien de graslarven als een lekker snack en woelen daarom je gazon om. Om de graslarven te verdrijven is het noodzakelijk dat het afweersysteem van je gazon wordt versterkt. Voorkom insecten in het gazon door de weerstand te verhogen of verdrijf graslarven als je al erg last hebt van de insecten. Pokon Grasinsecten is een biostimulant dat de weerstand van het gras verhoogt. De kruidenextracten ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen, werken verzorgend, voedend en plantversterkend. Hierdoor kan het gazon zich beter weren tegen invloeden van buitenaf, waaronder aanvallen van grasinsecten.