pokon-najaar-gazon

Gazon in het najaar

De maanden september, oktober en november zijn geschikt om je gazon voor te bereiden op de winter. Bemest je het gazon in het najaar, dan ziet het er straks beter uit in het voorjaar. Maar bemesten is niet het enige dat je aan je gazon kunt doen in het najaar. Voor de volgende 6 klussen is het najaar de perfecte tijd:

1. Gazon herstellen

Heeft je gazon last van onkruid of kale plekken? Herstel je gazon dan door dit aan te pakken. Bekijk onze blog ‘gazon herstellen’ voor meer informatie

2. Mos verwijderen en gazon bemesten

Verwijder mos uit je gazon door te verticuteren of te harken. Strooi daarna graszaad om je gazon te herstellen en bemest je gazon. Door je gazon te bemesten met Pokon Gazonmest met kalk 3-in-1, wordt het gras weer mooi groen en zal er minder mos in je gazon groeien.

3. Blad van je gazon halen

Bladeren op je gazon houden zonlicht tegen en kunnen gaan rotten, wat lelijke plekken veroorzaakt.

4. Gazon drie keer per jaar verzorgen met voeding en kalk

Gebruik de Gazonmest met Kalk 3-in-1, zodat je de kalk niet meer apart hoeft te strooien.

5. Maaien

Maai je gras rond oktober voor het laatst en stel de maaiers iets hoger af. Kort gras is vatbaarder voor problemen, zoals mos.

6. Gazon aanleggen

Het aanleggen van je gazon kan ook in het najaar. De bodem is dan vaak nog een beetje warm en het regent iets meer. Zo maakt je gazon meteen een goede start!

Wil je meer weten en de tips nog even rustig bekijken? Bekijk onze video met gazontips in het najaar!


Voordelen bemesten in het najaar:

  • Het hoge kaliumgehalte van Pokon Gazonmest met Kalk 3-in-1 zorgt voor een sterk gazon
  • Het gazon heeft meer weerstand tegen mos, sneeuw en vorst
  • Het gazon is sterker en mooier in het voorjaar
  • Je strooit meteen kalk over het gazon

Biologische gazonmest

Pokon Bio Gazonmest is een biologische gazonmest die je ook in het najaar kunt gebruiken om een supergroen gazon te krijgen. Combineer Pokon Bio Gazonmest in het najaar met Pokon Bio Kalk. Deze 2 producten samen zijn een perfect alternatief voor Pokon Gazonmest met Kalk 3-in-1.