Gazon kalken

Gazon in het najaar

De zomermaanden zijn voorbij en het gazon kan  beschadigd zijn door bijvoorbeeld spelende kinderen op het gras of een zwembad die er op het gazon heeft gestaan. Voordat je gaat bemesten in het najaar kun je het beste eerst het gazon herstellen

Bij de najaarsbemesting bereid je jouw gazon voor op de winter. Hoe? Door het te bemesten met een gazonmest en kalk. Door gazonmest wordt je gazon voller en sterker. Door kalk te strooien heeft het daarnaast meer weerstand tegen mos, sneeuw en vorst. 

Door je gazon te bemesten en andere najaarsklussen te doen, heb jij een sterker en mooier gazon in het voorjaar!

Welke gazonmest kies jij?

In het najaar wil je jouw gazon goed voorbereiden op de wintermaanden. Dit doe je door je gazon te bemesten met een meststof en kalk. Met de volgende producten ben jij in 1 keer klaar:

  • Pokon Gazon Revolutie: dit product is een combinatie van graszaden, meststoffen en een bodemverbeteraar in 1. Door dit te strooien krijg jij een groener en voller gazon. Daarnaast helpt het ook nog onkruid, mos en kale plekken voorkomen.
  • Pokon Gazonmest met Kalk 3-in1: dit product bevat gazonmest, kalk en Pokon Plantversterker in 1 zodat jouw gazon sterker wordt en je minder last hebt van mos en onkruid in het gras. Ook is het gazon dankzij deze unieke combinatie beter beschermd tegen vorst in de winter.

Wil je liever gazonmest en kalk apart van elkaar strooien? Gebruik dan de biologische Pokon Bio Gazonmest in combinatie met Pokon Bio Kalk

Andere klussen in het najaar

Om je gazon goed de winter in te laten gaan zijn er nog andere klussen die hierbij goed helpen. 

  • Blad van je gazon halen: bladeren op je gazon houden zonlicht tegen en kunnen gaan rotten. Dit zorgt voor lelijke plekken.
  • Verticuteren: heb je nog veel last van mos in je gazon? Dan kun je het beste in het najaar je gazon verticuteren.
  • Maaien: maai je gras rond oktober voor het laatst. Stel hierbij de maaiers iets hoger af. Wanneer je het gras kort maait is het gras vatbaarder voor problemen zoals mos.
  • Gazon aanleggen: wist je dat in het najaar heel goed gazon kunt aanleggen? De bodem is vaak nog warm en het regent iets meer. Ideale omstandigheden om gras te laten ontkiemen.

Wil je meer weten over de najaarsklussen? Bekijk onze video met gazontips in het najaar!

 

Dit heb je nodig:

bc7d3a15-6c81-4cdf-b7b3-d9d66a30b3ac,85fadc74-3b79-44c1-8267-9ca48c077158,1af6d81c-a217-4e9c-9721-549f0e6213f4