Gazon in het voorjaar

De wintermaanden zijn voorbij en je gazon heeft behoefte aan een opfrisbeurtje! De maanden februari, maart en april zijn geschikt om je gazon te bemesten en te bekalken. Maar waarom is het zo belangrijk om je gazon te voorzien van extra voeding en kalk? Dat lees je hier!

Je gazon bemesten

Is de vorst verdwenen? Tijd om je gazon te bemesten! Het bemesten van je gazon is nodig om het gazon beter weerbaar te maken tegen onkruid, mos, kou en bodeminsecten zoals engerlingen en emelten. De extra voeding die je geeft aan je gazon, zal ervoor zorgen dat het gras mooi groen en vol blijft.

Zowel in het voorjaar als de zomer en het najaar heeft je gazon behoefte aan mest. Zodra de temperaturen in februari of maart langzaam weer stijgen, kun je je gazon bemesten met bijvoorbeeld Pokon Bio Gazonmest. Deze biologische gazonmest kun je het hele jaar gebruiken om een supergroen gazon te krijgen.

Je bemest je gazon datzelfde jaar nog 2 keer, in de zomer en in het najaar.

Kalk op je gazon? Waarom?!

Een prachtig groen gazon dat het hele jaar door vrij is van onkruid en mos: wie wil dat nu niet? In de realiteit gaat het vaak wat anders, zeker als de bodem onder je gazon een klei- of zandgrond is. Op deze ondergrond groeit mos erg snel, wat te wijten is aan de lage zuurgraad van de bodem.

Door kalk op je gazon te strooien, stijgt de zuurgraad in de bodem. De samenstelling van de bodem verandert, waardoor mos niet meer tussen het gras zal groeien.

Wist je dat kalk op den duur ook een preventieve werking krijgt? Door je gazon regelmatig te bekalken met Pokon Bio Kalk, blijft de zuurgraad stabiel en hoog genoeg, zodat mos niet meer kan groeien. Het is slim om je gazon ten minste één keer per jaar te bekalken: in het voorjaar (direct na een eventueel vorstperiode, zo wordt de kalk nog beter door de grond opgenomen) of in het najaar (september/oktober).

Kalk en mest combineren

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In plaats van apart kalk en mest te strooien over het gazon, kun je met Pokon Gazonmest met Kalk jouw gazon in één keer voorzien van kalk en voeding.

Pokon Gazonmest met Kalk bevat een mix van voedingsstoffen voor het gazon, waardoor jouw gazon sterker wordt en je minder last hebt van mos en onkruid in het gras. Ook is het gazon dankzij deze unieke combinatie beter beschermd tegen vorst in de winter.

Bodemverbeteraar, graszaad en mest combineren

Kan jouw gazon wel een oppepper gebruiken? Pokon Gazon Revolutie is een 3-in-1 product: een bodemverbeteraar, graszaad én gazonmest. Deze unieke combinatie zorgt er voor dat je al een 50% dikker gazon krijgt na 35 dagen!

Dit heb je nodig:

85fadc74-3b79-44c1-8267-9ca48c077158,bc7d3a15-6c81-4cdf-b7b3-d9d66a30b3ac,cf688a2a-af39-4e84-9d7e-1bb30d74f38e,f480cce1-5cce-4c3e-aafe-e4efa514d85d