pokon-graszoden-leggen-2

Graszoden aanleggen

Na het aanleggen van graszoden heb je direct een mooi groen tapijt in je tuin. Binnen een paar weken is het vastgegroeid en gebruiksklaar. Naast het inzaaien van graszaad, zijn graszoden dus ook een goede optie.

Bewerk de ondergrond

Voordat je de graszoden kunt neerleggen, is het goed om de ondergrond te bewerken. Houd hierbij speciaal rekening met het omspitten van de grond, ongeveer 30 tot 50 centimeter diep.

Breng daarna een laag Pokon Gazongrond aan. Deze grond bevat voeding voor 3 maanden, zodat de zoden goed kunnen ontwikkelen. Je kunt beter geen grond toepassen die een snelwerkende meststof bevat, hierdoor verhoog je de kans op verbranding.

Nadat de grond goed is aangestampt en licht is los geharkt, kunnen de graszoden gelegd worden. Indien de grond erg is uitgedroogd, kun je kort voor het leggen van de graszoden de grond goed nat maken.

Graszoden verzorgen

Verzorg het gras direct na de aanleg van de graszoden met startvoeding en water. Houd het gazon goed vochtig door regelmatig te sproeien. Je houdt een mooi, frisgroen gazon door een aantal keer per jaar speciale mest voor het gazon te strooien.