pokon-onderhoud-gazon-2

Gazon onderhouden

Wie zijn gazon goed onderhoudt, zal het hele jaar door genieten van een volle groene grasmat. Vaak wordt een gazon intensief gebruikt door kinderen. In de zomer ligt er een zwembadje op het gras en het hele jaar door is het de plek om spelletjes te spelen. Of je nu wel of niet vaak over je gazon loopt, het is altijd onderhevig aan de weersinvloeden. Besteed ieder seizoen aandacht aan je gazon en pak gazonproblemen aan bij de oorzaak. Je gazon onderhouden betekent: verticuteren, bemesten, maaien, herstellen, water geven, maar vooral.. genieten!

Je gazon verticuteren

Verticuteren is het verwijderen van mos en het doorsnijden van ondergrondse wortels. Je houdt zo je gazon lekker luchtig. En dat is af en toe wel nodig, want door mos, onkruid en maaien kan je gazon dichtslibben. Met een verticuteerhark doorbreek je de viltlaag. Lees meer over je gazon verticuteren.

Je gazon bemesten

In het voorjaar, in de zomer en in het najaar heeft je gazon behoefte aan mest. Het bemesten van je gazon is nodig om het gazon meer weerbaar te maken tegen mos, onkruid, kou en bodeminsecten zoals engerlingen en emelten. Daarnaast behoudt je gazon zijn vitaliteit terwijl je het regelmatig maait. Door het bemesten van je gazon zal het zijn diepgroene kleur behouden en blijft het gras ook mooi vol.

Je gazon maaien

Maai je gazon regelmatig, zodat het er netjes uit blijft zien. Je voorkomt zo ook kale plekken, onkruid en mos. Check voor je gaat maaien even of de messen van je grasmaaier nog scherp zijn. Kies een droge dag uit, zodat het gras niet of nauwelijks nat is. Normaliter is eens in de twee weken maaien voldoende, maar groeit je gras hard en is het zo weer langer dan 4cm, maai dan eens in de week. Lees meer over je gazon maaien.

Je gazon verbeteren

Je verbetert de grond van je gazon met kalk. Dit strooi je vlak na de vorst in het voorjaar en vlak voor de vorst in het najaar. Kalk kun je los kopen maar ook gecombineerd met mest, zoals Pokon Gazonmest met Kalk 3-in-1. Lees meer over het verbeteren van je gazon.