Tipsgazon
08-05-17

Een ijzersterk gazon zaaien

Het gazon is voor kinderen een ideale plek om te spelen of te sporten. Door intensieve betreding ontstaan echter vaak kale of beschadigde plekken. Goed nieuws: Met Pokon Graszaad Inzaai zaai je een ijzersterk gazon. Hoewel je het aan het zaadje niet ziet, merk je het resultaat wel wanneer het gras volgroeid is. Vliegt er tijdens het spelen onverhoopt een graspol door de lucht? Geen nood! De nieuwe en unieke grassoort creëert horizontale wortels waardoor automatisch een nieuw grasplantje ontstaat. De beschadigde plekken in het gazon groeien dus vanzelf weer dicht. Het zelfherstellende gras is al enkele jaren een hit bij professionele gebruikers en wordt met name toegepast op golfbanen en voetbalvelden. Nederlandse topclubs maar ook voetbalclubs in Engeland, Spanje en Italië maken gebruik van dit unieke grastype.

Zaaien van het gazon

Het zaaien van graszaad is een eenvoudig klusje. Hark de bovenlaag van de grond los en strooi het zaad over de grond. Hark het vervolgens goed in en geef water zodat het zaad kan ontkiemen. Dat gaat vrij snel omdat het zelfherstellend graszaad is verrijkt met extra startvoeding. Afhankelijk van de buitentemperatuur en voldoende vochtigheid verschijnt een sterk en groen gazon binnen 2 à 3 weken. De beste tijd om gras te zaaien is van april tot en met september. Geef om het gazon gezond, sterk en mooi groen te houden voeding. Je kunt nu bemesten met Pokon Bio Gazonmest.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.