Inspiratiegarden
25-01-18

Moderne tuin met gazon

Nu we de winter zat beginnen te worden en ontzettend verlangen naar de lente, is het een goed moment om eens na te denken over het gazon. Want heb jij al een gazon of zou je er 1 willen zaaien? En hoe houd je een frisse moderne tuin met een grasveld?

Een gazon in je tuin

Voordat we gaan kijken naar hoe en wanneer we een gazon gaan aanleggen, bekijken we eerst de nodige inspiratie. Want kun je een gazon in een moderne tuin kwijt? Het antwoord: ja! Hoe strakker je het gazon houdt door regelmatig te maaien en het goed te verzorgen, hoe moderner je tuin eruit ziet! Om dit te illustreren hebben we wat gave Pinterestvoorbeelden voor je verzameld op het bord Example Gardens.

Nieuw gazon inzaaien

Als je een nieuw gazon gaat inzaaien kun je dit beschouwen als 3 fases: de voorbereiding, het zaaien zelf en de periode na het zaaien. In onderstaande video leggen wij je eenvoudig uit hoe je dit aanpakt met Pokon Graszaai Inzaai.

Aanvullend is het misschien goed om nog even extra in te gaan op de periode of beste tijd voor het inzaaien van nieuw gras. Tot wanneer je graszaad kunt inzaaien wordt bepaald door het weer. Gras zaaien in de zomer is bijvoorbeeld mogelijk als het een matige zomer is met gemiddelde temperaturen en regen. De beste tijd voor het zaaien van graszaad bestaat dus eigenlijk niet, maar over het algemeen adviseren wij februari tot en met mei en de maanden september en oktober. Lees hier nog meer informatie over het inzaaien van een nieuw gazon.

Houd je gazon strak

Je houdt je gazon strak door het goed te verzorgen. Denk hierbij aan het regelmatig maaien, herstellen van het gazon na het verticuteren en regelmatig water geven. Hoe beter je jouw gazon verzorgd, hoe strakker en moderner je tuin eruit blijft zien.

Lees ook: Je gazon in het voorjaar

Afbeelding header: Pinterest

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.