Tips
Moestuin - Zaaien en oogsten in juli.png
6 jun. 2023

Zaaien & oogsten in juli

Juli is vaak een warme maand. In deze zomermaand kan er volop geoogst worden. Enkele moestuinbedden komen wellicht leeg te staan. In dit blog lees je welke planten klaar zijn om te oogsten in juli, maar ook welke planten je kunt zaaien/planten zodat je jouw moestuin weer kunt opvullen.

Oogsten in juli

De volgende gewassen kunnen klaar zijn om te oogsten in juli: 

Zaaien in juli

Omdat je al veel kunt oogsten in de maand mei en juli kunnen er wellicht lege moestuinbedden ontstaan. Dat is natuurlijk zonde! Je kunt de volgende gewassen zaaien in de lege moestuinbedden: 

Planten in juli

Heb je voorgezaaid of wil je kleine zaailingen kopen in een tuincentrum of kweker? Dit zijn de groente die nog kunt aanplanten:

Tip: plant ze niet uit tijdens een droge periode/hittegolf. Deze plantjes zijn vaak nog kwetsbaar en de overlevingskans is dan klein. 

Moestuin problemen in juli

In deze tijd van het jaar kun je wellicht op een aantal problemen stuiten in je moestuin:

  • Droogte: Zorg dat je moestuinplanten altijd voorzien zijn van voldoende water en sproei indien nodig bij. Een bodembedekker kan helpen om de grond in je moestuin iets minder snel uit te laten drogen. 
  • Insecten: Insecten zijn heel nuttig voor je moestuin. Ze kunnen helpen je planten te bestuiven of helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur. Soms kunnen ze echter als plaag worden ervaren en je planten flinke schade geven. Bekijk in onze probleemherkenner van welk insect je last hebt en hoe je dit het beste kunt oplossen en voorkomen.
  • Onkruid: Niet alleen je planten groeien, maar ook onkruiden. Haal de onkruiden: planten die op de verkeerde plek staan, weg door ze met de hand te verwijderen of gebruik een schoffel. 
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin