Tips
shutterstock-398343478
8 jan. 2023

8 katvriendelijke kamerplanten

Heb je een nieuwsgierige viervoeter, die overal aan snuffelt en knabbelt? Én ben je een enorme plant lover? Dan is het verstandig om bij het inrichten van je woonruimtes te bedenken welke planten mogelijk giftig kunnen zijn voor je kat. Pas extra op met jonge katten en katten die niet buiten komen, deze katten zijn namelijk extra geneigd om aan plantjes in huis te kauwen. Om te voorkomen dat je kat ziek wordt, zetten wij een aantal veilige kamerplanten voor je op een rijtje:

1. Calathea

De Calathea is een bijzondere plant met een grote diversiteit aan bladeren. Het bijzondere aan deze plant is dat de bladeren tot leven komen: ‘s avonds vouwen de bladeren in en ‘s ochtend weer uit. Een feestje om in je huiskamer te hebben staan, voor jou én je kat; want deze plant is niet giftig voor katten. De Calathea voed je 1 keer per 2 weken met Anthurium Voeding.

2. Palm (uitzondering Cycas Palm)

De palm is een zeer populaire kamerplant. Het is daarom maar goed dat deze plant niet giftig is voor katten. Let op: de Cyas Palm is hierop een uitzondering. Dus mocht je je interieur een tropische vibe willen geven, kies dan voor één van de andere palmsoorten, zoals de populaire: Goudpalm, Washingtonia en/of Kentia.

3. Beaucarnea (olifantspoot)

De Beaucarnea, beter bekend als de olifantspoot, is een katvriendelijke plant én fungeert ook nog eens als krabpaal. In de dikke stam slaat de Beaucarnea zijn water op en de kans is groot dat jouw kat deze stam als krabpaal ziet.

4. Orchidee

De Orchidee staat goed in ieder interieur. Jij blij én je kat blij, want de kleurrijke Orchidee geeft sfeer in huis en je kat kan veilig aan de bladeren knabbelen. Jouw orchidee zal nog uitbundiger bloeien wanneer je deze voedt met Orchidee Voeding.

5. Bromelia

De Bromelia is een echte eyecatcher in huis, vanwege de kleurrijke bloemen die deze plant heeft. Met zijn gele, rode of paarse bloemen steelt de Bromelia de show op je vensterbank, een plekje waar je kat misschien ook graag zit. Geen zorgen, je kunt je Bromelia hier prima laten staan, want deze vrolijke plant vormt geen gevaar voor katten.
 

6. Zebracactus (Haworthia fasciata)

Een kleine, schattige cactus die met minimale tijd aan verzorging voor een Afrikaanse vibe in huis zorgt is de zebracactus. Deze cactus is ook nog eens 100% veilig voor jouw kat. 
 

7. Graslelie

De graslelie heeft sprietachtige bladeren die overal tussendoor groeien. Voor een kat waarschijnlijk onweerstaanbaar, maar geen zorgen: deze plant is niet schadelijk! 
 

8. Varen

Een gezonde plant voor in huis is de Varen. De Varen is namelijk een luchtzuiverende plant en zorgt voor een hogere luchtvochtigheid in huis. Een makkelijke plant om te onderhouden, maar hang of zet de Varen niet in de directe zon. 

Giftige kamerplanten

Met de volgende kamerplanten moet je extra oppassen als je huisdieren hebt, deze zijn namelijk wél giftig voor katten:

  • Lelies
  • Gloriosa
  • Azalea’s
  • Cyclaam
  • Dieffenbachia
  • Lepelplant (spathiphyllum)
  • Anthurium
  • Kerstplanten

Ook bolbloemen zoals: de narcis, amaryllis en hyacint zijn erg giftig. Denk dus goed na welke planten je toevoegt aan jouw interieur als je een kat hebt. De kat is geen planteneter en bij sommige planten kunnen kleine hoeveelheden al schadelijk zijn. Gelukkig zijn er dus ook genoeg leuke kamerplantjes die wél gewoon veilig zijn! ;)

Lees ook:

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten